FOTO RODA DE PREMSA MIRIAM

Ahir llegíem que la proposta estrella de la CUP era la de crear un nou espai de diàleg amb CiU, ERC i PSC.  Sel’s oblida que el passat 24 de maig, els gironins i gironines van decidir que fossin 6 i no 4 els grups representats a l’Ajuntament de Girona.

La CUP ha decidit deixar de banda Ciutadans perquè consideren que volem excloure un mandat democràtic.

Després de llegir aquestes declaracions, no em queda molt clar si sé què vol dir la paraula democràcia, i vull saber si durant tots aquests anys he estat equivocada.

M’endinso en la RAE (Real Academia Española) i finalment trobo el significat de la paraula democràcia  que és la “Doctrina política según la cual la soberanía reside en el pueblo, que ejerce el poder directamente o por medio de representantes.”

 

No s’alterin senyors de la CUP, m’he près la molèstia d’endinsar-me també en el diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans, que ja sabem que és el seu, però també el nostre, i segons aquest la democràcia és el Sistema de govern basat en el principi de la participació igualitària de tots els membres de la comunitat en la presa de decisions d’interès col·lectiu.”

Uf! Quina sort, no estava equivocada. Em tranquilitza saber que durant tot aquest temps no he anat errada en el significat de la paraula democràcia.

 

Durant tot aquest temps, des de  Ciutadans hem demostrat que estem molt lluny del populisme i de la vella política, hem demostrat que som l’únic partit capaç de parlar de temes de ciutat, hem sigut l’únic partit que ha obert la porta a tots els grups per poder parlar de tot allò que ens uneix, de tot allò que necessitem, de totes aquelles reformes que poden anar en benefici dels nostres ciutadans i ciutadanes.

No obstant, la CUP ha manifestat, i cito textualment “ El nostre objectiu principal a l’hora de llançar aquesta proposta, és el de fer avançar projectes de ciutat”

Segons la portaveu de la CUP ens exclouen perquè no complim uns  mínims democràtics. Ens veten perquè continuen fent distincions entre bons i mals catalans oblidant-se de que no s’és menys català per defensar la igualtat entre tots els ciutadans i per contra no s’és més català per voler imposar un projecte separatista, un projecte de ruptura i de confrontació entre els ciutadans.

 

És molt fàcil parlar de diàleg de la manera en que ho fa la portaveu de la CUP, la senyora Laia Pèlach.  Deixa molt que desitjar, que el modus operandi d’un partit que presumeix de les assemblees internes que celebren per a la presa de decisions, intenti ara, vetar i fer callar aquells partits que tenen ideologies antagòniques, demostrant així, que l’interès principal del grup de la CUP és el de treballar única i exclusivament per uns quants. L’objectiu principal, és el d’excloure 4.911 gironins i gironines, un 11.53% de la ciutadania amb dret a vot que el passat 24 de maig, va confiar el seu vot a partits que tenen uns ideals que disten molt dels de la CUP, partits com el meu, partits com Ciutadans.

Gran concepte és el que te la CUP sobre la democràcia.

Però haig de dir-li a la senyora Pèlach, que ni ella ni cap dels dirigents del seu partit, aconseguirà que callem. No ens quedarem amb els braços plegats, sinó que continuarem treballant no només per aquells que ens han votat, com fan ells, sinó pels 97.586 ciutadans i ciutadanes de Girona, perquè a diferencia seva, nosaltres no fem distincions entre bons i dolents, entre alts i baixos, entre rossos o morenos, per a nosaltres tots els ciutadans tenen els mateixos drets i per tant no seran ells qui els diguin que per pensar d’una manera o altra son millors o pitjors.

 

Sóc de les que pensa que la política és l’art d’arribar a consensos, és l’art de parlar i és l’art de solucionar els problemes.

 

No arribar a consensos, no parlar, excloure i deixar de banda un 11.53 % dels ciutadans de Girona, no és fer política, és fer demagògia polititzant temes tan importants com són els problemes que arrosseguen els ciutadans i ciutadanes de Girona.

A diferència de la política d’exclusió i de no diàleg que intenta fer la CUP, trobareu sempre un grup que es preocupa pels gironins i gironines, un grup que sempre està obert al diàleg, un grup que està obert a escoltar a tothom, un grup que no es centrarà en la crítica fàcil, aquí hi torbareu sempre Ciutadans, un grup que passi el que passi estarà sempre al costat de tots els gironins i gironines, independentment de la ideologia que tinguin.

I per anar acabant, m’agradaria adreçar-li una pregunta a la senyora Laia Pèlach.

Sap vostè, senyora Pèlach, quin és el partit nascut a Catalunya amb més representació al Congrés dels Diputats?

Li donaré una pista: La resposta no és complicada.

 

Una petita reflexió: Si el que volen és un canvi, formin majories on toca i canviïn les coses on toca.

Ciutadans ho està fent, ha vist que bé ens va?

¡TOME NOTA!

 MÍRIAM PUJOLA.