● La portaveu de Ciutadans afirma que votarà “’no’ al cartipàs municipal perquè convergència  no ha volgut renunciar a l’AMI”

 

“L’equip de govern ha interposat el projecte separatista als interessos dels gironins”. Així ho ha manifestat la portaveu de Ciutadans (C’s) a Girona, Míriam Pujola, en una roda de premsa a la seu del partit  després  de trencar les negociacions amb l’equip de govern pel ple del cartipàs. Pujola ha explicat que això ha passat perquè “el govern local  no ha acceptat la petició de Ciutadans de treure Girona de l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI)”.

La portaveu de C’s a Girona ha manifestat que les negociacions sobre el   cartipàs  “no eren un acord de govern” i ha afegit que es basaven només “en el respecte institucional i el sentit comú per tal d’acabar amb la situació de bloqueig de l’Ajuntament”.

Míriam Pujola ha afirmat que C’s “ha negociat i sempre negociarà propostes i millores en benefici de la ciutat i el conjunt dels ciutadans”. La portaveu de C’s ha assenyalat que Ciutadans“coincidia amb l’equip de govern a l’hora de tirar endavant diverses millores” i en aquest sentit ha citat  exemples com “la necessitat de professionalitzar les àrees de turisme i cultura, millorar la transparència en el càlcul dels pressupostos participats, renovar i adaptar els parcs infantils per fer-los accessibles als nens amb discapacitats i rehabilitar la llera verda del riu des del carrer del Carme fins a plaça Catalunya”.  Pujola també ha explicat que “C’s va proposar homenatjar les víctimes del terrorisme Francesc Sidera i Santos Satamaría”.

Sobre les declaracions del portaveu de CiU, Carles Ribes, ahir en roda de premsa a l’Ajuntament assegurant que l’ADN de Girona es ‘independentista’, Pujola les ha titllat “d’irrespectuoses” i ha assegurat que “han estat una de les causes del trencament de les negociacions”. “Votarem ‘no’ al cartipàs municipal perquè l’equip de govern no ha volgut renunciar a pertànyer a l’AMI, ni al seu projecte de dividir i separar ” ha sentenciat Pujola.

Davant de la nova situació Pujola ha advertit que Ciutadans farà “una  oposició ferma sempre que el govern municipal  faci accions per dividir  als gironins i no pensi en el benefici de la ciutat i tots els seus habitants”.