acomiadament Jean Castel

Foto: Carles Palacio

Avui l’escrit que us adjunto és el discurs d’acomiadament del Diputat al Parlament de Catalunya Jean Castel, però no sense que abans us deixi unes paraules d’agraïment a tota la feina feta i a tota la que encara queda per fer.

Gràcies Jean per tot el que m’has ensenyat, gràcies per haver-me inculcat tots els valors polítics que intentes que posi a la pràctica cada dia, gràcies per haver fet que arribi on avui sóc, però sobretot gràcies per haver-me renyat, per haver insistit en que faci les coses correctament, però gràcies també per haver-me permès que m’equivoqui, per haver deixat que m’entrebanqui i haver-me aixecat. Gràcies per ensenyar-me que no són els ciutadans qui estan al servei dels polítics sinó que som nosaltres qui hem d’estar al servei de tots i cadascun dels ciutadans.

Des d’un bon principi m’has dit que la meva tasca com a regidora seria molt important i avui haig de dir que sí, que ara me n’adono de que la política comença amb el municipalisme, amb el tracte amb les persones, amb els seus problemes, en aprendre que per petits que siguin s’han de sol.lucionar, que aquesta al cap i a la fi, és la nostra feina.

Ara no em toca dir-te adéu, ara em toca dir-te a reveure. Deixes l’Ajuntament de Girona però no ens deixes a nosaltres. Avui tanques una etapa per començar-ne una que de ben segur serà si menys no, emocionant. Estic segura que en aquest nou viatge al Parlament de Catalunya ens donaràs el millor de tu i que treballaràs, tal i com et toca, per a tots els catalans i catalanes.

Avui assumeixo ser portaveu del Grup Municipal de Ciutadans en una capital de província, Girona, la meva ciutat, tot un repte. Em surten poques paraules però el que sí puc dir és que moltíssimes gràcies a tots els meus companys de Ciutadans a Girona que en el seu moment van confiar en mi per encapçalar juntament amb en Jean aquest nou projecte i que ara confien en mi per deixar-me al capdavant, demostrant que som aquí i que fem política constructiva, política de millora, política de propostes i en definitiva polítiques per a millorar el benestar de tots els Gironins.

Així doncs, Jean Marie, Jean, Juan Maria, a reveure.

MÍRIAM PUJOLA.

A continuació, el discurs d’acomiadament d’en Jean.

Benvolguts companys i companyes,

Com ja sabeu, aquesta no és la meva primera experiència a l’ajuntament de Girona, però sí la més satisfactòria. El repte que vaig decidir encapçalar a les darreres eleccions municipals, era el més important de la meva vida i per això em vaig presentar al capdavant de les llistes de Ciutadans, un partit íntegre, transparent, modern i dinàmic. Un partit sense corrupció i amb un procés de primàries exemplar, cosa que no tothom d’altres partits pot afirmar.

La meva tasca fins al dia d’avui ha estat intensa, i els resultats han anat millorant al mateix ritme que la consolidació i maduresa del nostre grup municipal. Avui faig un pas diferent, canvio el ritme, però no canvio la orientació, ni la il·lusió, ni la motivació. A partir de demà vaig al Parlament de Catalunya a parlar de l’autonomia, però també del municipalisme. No hi ha una comunitat, ni una província forta sense un municipalisme que lluita. Ciutadans a l’Ajuntament queda representat per la incansable Míriam Pujola i pel Manuel Vázquez, un excel·lent professional i millor persona, un company que m’agradaria que acollíssiu amb el mateix tracte i professionalitat amb la que m’heu tractat fins avui.

Així mateix, no cal dir que la meva feina en aquest ajuntament no hagués estat possible sense l’excel·lent tasca de totes les àrees de l’ajuntament. Gent fidel i compromesa, seriosa i responsable que s’esforça dia a dia pel benestar dels nostres conciutadans.  És un orgull haver col·laborat amb tots vosaltres aquests mesos.

 

I què dir dels companys regidors? Com sabeu, hi ha companys i companyes amb els que ideològicament em sento més proper, però les divergències ideològiques versus els altres regidors mai han estat un entrebanc per un diàleg cordial i afable i de col·laboració fluïda.

Què m’emporto? Molts coneixements, jornades intenses, discussions, debats, acords i experiències. El més important? Tots vosaltres, sense excepció.

 

Coincideixo en aquest viatge amb el company a l’Ajuntament i alcalde de Girona, en Carles Puigdemont, qui és, des d’ahir, l’actual President de la Generalitat, el quart president d’Amer, m’agradaria demanar-li tres coses:

  1. Que estigui a l’alçada dels anteriors tres presidents d’Amer i de la immensa majoria dels presidents de la generalitat (128 de 129), que han jurat les lleis, les han fet complir, han lluitat per trobar punts en comú, i no divergències. Presidents que han fet honor al seu encàrrec, el de la defensa dels punts comuns i no partidistes, garants de la llei i de la convivència i en recerca constant de la millora de la nostra gent, de tots els catalans, tot tenint respecte i cura dels nostres germans. En defensa de la nostra comunitat, Catalunya, i del nostre país, Espanya.
  2. Catalunya és rica i diversa. Girona és un dels territoris amb una identitat particular de la nostra comunitat, però no és menys cert que a altres municipis i ciutats la societat, la cultura i la realitat complementa a la nostra. Ciutats com Badalona, Santa coloma de Gramenet, Sant Boi, Terrassa, Castelldefels… també són Catalunya, i el respecte a tots nosaltres demana de la comprensió, reconeixement i respecte a tots, respecte que en ocasions no s’ha sabut mantenir o enriquir.
  3. Que l’experiència que faci valer a la Generalitat, sigui la de les vivències a Girona, al si del consistori, a l’ajuntament, i no a l’AMI, l’associació que divideix i assenyala a aquells que son “catalans bons o dolents” segons la seva ideologia o adscripció.

Carles, hem passat anys plegats a l’ajuntament, i més en passarem al Parlament si la nostra salut i els vostres pactes de funambulistes us ho permeten. Si us plau, no caiguis en la fàcil miopia del governant ni en els cants de sirena dels constants aduladors. A partir d’avui ets el representant de tots els catalans, no de només una part. Encara pots donar el millor de tu mateix, i això no passa per la confrontació ni divisió, sinó pel consens, la suma  i el respecte.

Des de Ciutadans estarem vigilants i curosos per la defensa dels drets de tots els catalans, i lluitarem, com no pot ser de una altra manera,  per una Catalunya forta, integradora, respectuosa i responsable dintre del projecte comú que representa Espanya.

Per acabar, a tots vosaltres, gràcies, gràcies de tot cor perquè he tingut oportunitat d’aprendre i compartir, i amb l’orgull d’haver pogut treballar per la meva, per la vostra, per la nostra ciutat, Girona.

 

Jean Marie Castel Sucarrat


Girona, a 11 de Gener de 2016.