Ciutadans Girona reivindica avui 11 de setembre la necessitat de substituir la hiperpol·litizada Diada de l’Onze de Setembre per una festa de tots els catalans com la Diada de Sant Jordi. Per fer-ho palès, el cap de llista a Girona de Ciutadans Jean Castel i el seu equip han organitzat aquest matí el Passeig Marítim de Blanes un vermut festiu: “Nosaltres sempre hem defensat que la Diada de Catalunya ha de ser una festa de convivència, alegria i cultura com el Dia de Sant Jordi. L’Onze de Setembre rememora altres moments més complicats de la història que no volem veure repetits. Això és el que ens garanteixen la Democràcia i la Constitució. Nosaltres defensem la unitat dintre de la Constitució, però deixant la porta oberta per modificar-la i convertir-a en la Constitució del segle XXI que volem molts espanyols. La Diada de l’Onze de Setembre és avui una festa partitocràtica i per això volem que el Dia de Sant Jordi es converteixi en la veritable Diada de tots els catalans”, ha explicat Castel avui a Blanes.

Durant tot el matí, un gran número de blanencs s’ha  apropat a la carpa de Ciutadans i ha pogut departir amb Castel i el seu equip. D’aquest equip forma part també Sergio Atalaya, regidor de Ciutadans a Blanes. Pel regidor blanenc, L’Onze de Setembre també és una festa polititzada: “Ens hem d’oblidar d’aquestes darreres Diades. No volem una Festa polititzada, volem una festa per a tots els catalans. Tots ens hem de sentir a gust i, per això, demanen que Sant Jordi es converteixi en la Diada de Catalunya”. Castel i Atalaya han destacat també la excepcional resposta de la població de Blanes a l’acció desenvolupada aquest matí per Ciutadans: “Hem tingut una molt bona acollida i fins i tot hem formalitzat noves adhesions de militants”

El vermut popular que s’ha celebrat avui arriba després de que ahir per la nit i durant el sopar d’inici de campanya es donés lectura a un manifest en què es demana, precisament, que Sant Jordi esdevingui la Diada de Catalunya.DSC_0065