Ciutadans Girona ha celebrat avui la Diada compartint dinar amb la Casa Cultural de Andalucía en l’Alt Empordà. Ho ha fet amb l’objectiu d’evidenciar el valor de la convivència i la unió entre persones de diferent origen com a garantia de futur per a tots. Jean Castel, el cap de llista de Ciutadans a Girona, ha estat acompanyat dels també candidats de Ciutadans al Parlament Marc Tarrús, Xavier Escaned i dels regidors de Ciutadans a Figueres Héctor Amelló i Toni Pérez. “Avui estem aquí celebrant el que significa la convivència i la unió per a tots els catalans. La d’avui és una festa de tots i no podem consentir que ningú posi en risc aquesta convivència amb la qual hem aconseguit tantes coses. Estar en política és dar resposta als problemes reals de la gent, no enquistar-los i frenar qualsevol intent de trencar la convivència dins del nostre país que és Espanya i de la nostra autonomia que és Catalunya”.

 

Per a Castel, la actual situació d’inestabilitat provoca que es perdin oportunitats de creació de riquesa: “Estem perdent inversió. Moltes empreses es volen instal·lar a Catalunya i no ho fan per la situació a la qual ens trobem i altres empreses marxen. Això té uns responsables i el PSOE i el PP figuren entre ells. El Govenr de l’Estat ha actuat en clau partitocràtica fent pactes amb els nacionalistes. La deriva independentista es conseqüència d’una permissivitat que hem vist des dels diversos governs de L’Estat. Avui a Figueres hem vist molts polítics i ens ha sorprès veure al senyor Enric Millo acompanyat pel senyor Moreno Bonilla, qui va ser candidat a la presidència d’Andalusia. Potser que hi tingui a veure amb el pronòstic que fa el PP per sí mateix cara al 27-S. Al PP li espera un desastre, però no per ser el PP, sinó pels pactes implícits i els canvis de cromos que va fer amb Convergència i Unió”, indica Castel.

Dins del marc del dinar d’avui, La Casa Cultural de Andalucía en l’Alt Empordà ha fet entrega d’una insígnia als diferents polítics presents. El President de l’entitat ha destacat també el valor de la unió i la convivència: “Nosaltres estem contents. Cal unir-se i no separar-se. El separatisme és dolent. Tots hem de conviure i no segregar”, ha explicat. Héctor Amelló, regidor de Ciutadans a Figueres es posiciona també de la mateixa manera: “La Casa de Andalucía ens ha convidat aquí. És un bon moment per a evidenciar que tots ens sentim espanyols i volem continuar treballant per un projecte comú com es Espanya”.

20151109 Antonio de la Torre y Jean Castel 20151109Jean Castel Casa Andalucía