El coordinador provincial del partit, Jean Castel, ha criticat “el teatre fet per alguns consellers” durant la presa de possessió.

 

consellcomarcal

Avui els consellers comarcals de Ciutadans (C’s) del Gironès, l’Alt Empordà i La Selva han presentat un escrit a la subdelegació del govern per defectes a la forma del jurament de càrrecs dels consellers comarcals. El conseller comarcal per l’Alt Empordà, Héctor Amelló, ha explicat que durant els juraments es van cometre dos tipus de faltes. “Una d’elles és la introducció d’un text addicional, esmentant un procés d’independència que vulnera tota llei real i vigent”, ha indicat Amelló. El coordinador provincial de Ciutadans, Jean Castel, ha assenyalat que la segona falta es va cometre per “l’omissió de les fórmules marcades a tot jurament, és a dir, el fet de jurar, prometre o assumir el càrrec per imperatiu legal”.

El regidor i conseller comarcal pel Gironès, Jean Castel, ha explicat que “des de Ciutadans vetllarem sempre pel compliment de les lleis. Les institucions no poden permetre que hi hagin elements que contravinguin la norma acceptada per tothom”. El cap de llista de Ciutadans a les pròximes eleccions autonòmiques també ha dit que “aquest incompliment voluntari als juraments podria provocar la limitació dels poders dels consellers que han faltat a la forma”. Finalment Castel ha conclòs la seva intervenció afirmant que “qui vulgui modificar les lleis que ho faci, però dins dels procediments establerts, en cas contrari és il·legal, i per això s’ha de denunciar. Nosaltres no serem els seus còmplices”.

consellcomarcalDoc

 

consellcomarcalDoc2

 

Autor: Martí Sabrià Falgàs/GN
Font: http://www.gironanoticies.com/notix/movil2/index.php?seccion=noticia&id=33037