L’entesa de CiU i el PSC amb el grup d’Atalaya inclou que Lupiáñez es rebaixi el sou.

El PP avala el contingut del text, que s’aprovarà en el tercer intent.

Blanes. Ple de cartipàs a l'ajuntament de Blanes i d'aprovació de retribucions.

L’equip de govern de Blanes (PSC i CiU) ha signat un acord amb el grup de Ciutadans per aprovar, en el tercer intent, les retribucions dels regidors i les dedicacions exclusives de l’alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC), i la primera tinenta d’alcalde, Meritxell Salarich (CiU).Amb l’acord, Lupiáñez accepta rebaixar-se el sou de 55.000 a 52.500 euros bruts a l’any. El text s’aprovarà en el ple de dijous al vespre perquè el PP n’avala el contingut.El portaveu de Ciutadans a Blanes, Sergio Atalaya, considera que el fet que hi hagi vuit formacions diferents obliga a parlar sovint i arribar a acords, i que per això van fer una nova proposta a l’equip de govern. A banda del sou de l’alcalde, el document acordat també inclou que Salarich cobrarà 42.500 euros bruts a l’any. Lupiáñez ja s’havia compromès a dedicar-se exclusivament a l’Ajuntament de Blanes i, segons Atalaya, percebrà un 5% menys del que guanyava a la feina en la vida privada.

Ajuts als necessitats

L’acord per la base sisena d’execució del pressupost (les esmentades retribucions) entre l’equip de govern i Ciutadans també inclou que l’ajuntament destinarà una partida de 60.000 euros en els comptes del 2016 per a les famílies o veïns en situació més desfavorable.

Els sous i les retribucions dels regidors no van poder ser aprovats ni en el ple del dia 2 ni en el dia 14. En tots dos casos, els deu vots contraris (ICV-EUiA, Ciutadans, Batega i la CUP) havien superat els 4 del PSC, els 4 de CiU i el de l’edil del PP. ERC (2 edils) es va abstenir.

LA FRASE

“Nosaltres fem una oposició constructiva. El poble de Blanes demana que parlem entre tots”
Sergio Atalaya
PORTAVEU DE CIUTADANS DE BLANES

LA XIFRA

11 vots avalen, de moment, les retribucions dels regidors de Blanes (4 del PSC, 4 de CiU, 2 de Ciutadans i 1 del PP).