• El candidat al Congrés per Girona aposta també per“ampliar l’atenció a les persones que pateixen malalties mentals severes”

Platja d’Aro, dilluns 22 d’abril de 2019.- El cap de llista de Ciutadans al Congrés dels Diputats per Girona, Héctor Amelló, ha qualificat de “drama” que “des de 2011 més de 24.000 persones hagin mort a Catalunya sense rebre l’ajuda a la dependència a la qual tenien dret”. Així ho ha comentat en una trobada mantinguda en Platja d’Aro amb membres de l’agrupació municipal amb els quals també ha estat passejant pel municipi per a exposar el projecte de Ciutadans. Per a Amelló, resulta imprescindible “garantir l’atenció a la dependència a tota Espanya” i ha assegurat que això passa també per “incrementar els recursos i establir una coordinació entre comunitats autònomes per a garantir uns estàndards comuns a tota Espanya”.

Durant la trobada amb l’agrupació local de Platja d’Aro, el candidat taronja, que també es trobava amb el candidat al Senat per Girona, Bernat Doria, ha exposat que la proposta de Ciutadans en matèria de dependència passa per “ampliar l’atenció a les persones que pateixen malalties mentals severes” i fomentar el servei personal i domèstic “seguint el model francès”.

D’altra banda, Amelló ha manifestat la necessitat de garantir la igualtat i inclusió social de les persones amb discapacitat, “i això passa per aprovar un pla nacional d’accessibilitat i disseny universal” per a garantir la prioritat en l’accés dels serveis públics i sanitaris per a aquest col·lectiu.

 

 

Amelló (Cs): “Es un drama que desde 2011 más de 24.000 personas hayan fallecido en Catalunya sin recibir la ayuda a la dependencia”

  • El candidato al Congreso por Girona apuesta también por“ampliar la atención a las personas que padecen enfermedades mentales severas”

Platja d’Aro, lunes 22 de abril de 2019.- El cabeza de lista de Ciudadanos al Congreso de los Diputados por Girona, Héctor Amelló, ha calificado de “drama” que “desde 2011 más de 24.000 personas hayan fallecido en Catalunya sin recibir la ayuda a la dependencia a la que tenían derecho”. Así lo ha comentado en un encuentro mantenido en Platja d’Aro con miembros de la agrupación municipal con los que también ha estado paseando por el municipio para exponer el proyecto de Ciudadanos. Para Amelló, resulta imprescindible “garantizar la atención a la dependencia en toda España” y ha asegurado que eso pasa también por“incrementar los recursos y establecer una coordinación entre comunidades autónomas para garantizar unos estándares comunes en toda España”.

Durante el encuentro con la agrupación local de Platja d’Aro, el candidato naranja, que también se encontraba con el candidato al Senado por Girona, Bernat Doria, ha expuesto que la propuesta de Ciudadanos en materia de dependencia pasa por “ampliar la atención a las personas que padecen enfermedades mentales severas” y fomentar el servicio personal y doméstico “siguiendo el modelo francés”.

Por otra parte, Amelló ha manifestado la necesidad de garantizar la igualdad e inclusión social de las personas con discapacidad, “y eso pasa por aprobar un plan nacional de accesibilidad y diseño universal” para garantizar la prioridad en el acceso de los servicios públicos y sanitarios para este colectivo.