• La regidora liberal, Nicole Raets, recorda que es tracta d’una mesura aprovada per unanimitat el 2016 i que serviria també de reclam turístic tot l’any

Lloret de Mar, dijous 20 de gener de 2022.- El grup municipal de Ciutadans (Cs) a Lloret de Mar ha presentat una moció per a reclamar a l’equip de govern municipal que compleixi amb l’acord unànime del 26 de setembre de 2016 per a enfonsar un vaixell a la badia de la població i destinar-lo a la pràctica del busseig recreatiu. “Han passat 6 anys sense cap avenç i estem veient com altres municipis estan treballant en aquest mateix tema i fins i tot alguns, com Almuñécar, rebran diversos milions dels fons Next Generation per a crear derelictes que serveixin per al busseig recreatiu” ha explicat la regidor liberal, Nicole Raets.

Des de la formació liberal han indicat que l’enfonsament de vaixells afavoreix la creació d’esculls i contribueix a la recuperació de la flora marina. Sobre aquest tema, Raets ha indicat com l’any 2020 la Facultat de Ciències i Enginyeria Nàutica de la Universitat Politècnica de Catalunya va publicar un informe tècnic sobre l’estimulació de la creació de vida marina mitjançant aquesta mena de procediments “però, a més, és innegable que un vaixell enfonsat seria un atractiu turístic útil tot l’any, com ho són ja els derelictes que existeixen a Tarragona, a Palamós o al Cap de Creus”.

Finalment, la regidor taronja ha indicat que la proposta “no tindria cap despesa per a l’Ajuntament perquè les empreses del sector nàutic ja es van oferir a fer-se càrrec dels possibles costos”.

 

 

Cs Lloret reclama al Ayuntamiento que cumpla el acuerdo para hundir un barco en la bahía destinado al buceo recreativo

  • La concejal liberal, Nicole Raets, recuerda que se trata de una medida aprobada por unanimidad en 2016 y que serviría también de reclamo turístico todo el año

Lloret de Mar, jueves 20 de enero de 2022.- El grupo municipal de Ciudadanos (Cs) en Lloret de Mar ha presentado una moción para reclamar al equipo de gobierno municipal que cumpla con el acuerdo unánime del 26 de septiembre de 2016 para hundir un barco en la bahía de la población y destinarlo a la práctica del buceo recreativo. “Han pasado 6 años sin ningún avance y estamos viendo como otros municipios están trabajando en este mismo tema e incluso algunos, como Almuñécar, recibirán varios millones de los fondos Next Generation para crear pecios que sirvan para el buceo recreativo” ha explicado la concejal liberal, Nicole Raets.

Desde la formación liberal han indicado que el hundimiento de barcos favorece la creación de arrecifes y contribuye a la recuperación de la flora marina. Al respecto, Raets ha indicado como en el año 2020 la Facultad de Ciencias e Ingeniería Náutica de la Universidad Politécnica de Catalunya publicó un informe técnico sobre la estimulación de la creación de vida marina mediante este tipo de procedimientos “pero, además, es innegable que un barco hundido sería un atractivo turístico útil todo el año, como lo son ya los pecios que existen en Tarragona, en Palamós o en Cap de Creus”.

Finalmente, la concejal naranja ha indicado que la propuesta “no tendría ningún gasto para el Ayuntamiento porque las empresas del sector náutico ya se ofrecieron a hacerse cargo de los posibles costes”.