• La presidenta de Cs destaca la tasca de tots els servidors públics que estan treballant “ara mateix per a retornar a la normalitat moltes infraestructures i serveis públics” que s’han vist afectats a causa de les incidències ocasionades pel temporal Filomena

Barcelona, diumenge 10 de gener de 2021.- “Afrontem aquestes eleccions sent conscients que som la única força política que ha demostrar que pot fer front al nacionalisme i evitar la reedició d’un tripartit a Catalunya”. D’aquesta manera s’ha expressat aquest matí el cap de llista de Ciutadans (Cs) per Girona a les eleccions del 14-F, Jean Castel, durant l’acte de presentació dels candidats a les pròximes eleccions autonòmiques. Castel ha reivindicat Cs com el vot útil del constitucionalisme “mentre que el PSC només pensa en indults i reeditar el tripartit”.

“Una vegada més, la societat espanyola demostra en les adversitats que som extraordinaris quan se’ns posa a prova i és necessari ajudar”, ha assegurat la presidenta de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, durant la seva intervenció en l’acte de presentació dels caps de llista de Cs a les pròximes eleccions autonòmiques del 14-F. Així mateix, Arrimadas ha destacat la tasca de tots els servidors públics que estan treballant “ara mateix per a retornar la normalitat a moltes infraestructures i serveis públics” que s’han vist afectats a causa de les incidències ocasionades pel temporal Filomena.

La líder del partit taronja, que ha intervingut de manera telemàtica en la trobada degut a les restriccions causades per la borrasca, ha estat acompanyada pel candidat a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, la secretària general de Cs, Marina Bravo, el cap de llista per Tarragona, Matías Alonso, el número 1 de Cs per Girona, Jean Castel, i el candidat per Lleida, Jorge Soler. “Som un equip que creix, que ja acumula experiència per a poder governar Catalunya, però que també acumula experiència fora de la política. Això no ho podran dir tots els candidats en aquestes eleccions”, ha reivindicat.

“Espanya continua tenint molts reptes i Catalunya com a part fonamental d’Espanya també”, ha advertit Arrimadas qui ha insistit que un dels principals reptes és la pandèmia perquè “vindran dades molt preocupants en les pròximes setmanes degut probablement a aquest efecte de les reunions socials aquest Nadal”. “L’única cosa que demano és un ministre de Sanitat centrat en la gestió de la tercera onada i en el pla de vacunació que va molt més lent del que ens agradaria, i no un ministre que estigui centrat en intentar salvar vots per al PSOE”, perquè “els catalans també necessitem un bon ministre de Sanitat”, ha ressenyat.

D’altra banda, Arrimadas ha assenyalat que un altre dels grans reptes a abordar a Catalunya i a Espanya en general és “el nacionalisme i el populisme” perquè “Catalunya és una terra pròspera, dinàmica, emprenedora i de moltíssimes oportunitats, que ha liderat durant molt de temps moltíssims indicadors socials, econòmics i culturals, que volem recuperar. Volem una Catalunya que surti de la decadència del procés”, ha afirmat.

“En aquestes eleccions hem de fer-nos una pregunta molt clara: Per a què volem que serveixi el nostre vot?, volem que serveixi per apuntalar al procés?, volem que serveixi per a donar als líders separatistes l’oportunitat de tornar-ho a fer per segona vegada o volem una nova etapa política per a tots els catalans centrada en gestionar la sanitat, l’educació, els serveis socials, l’economia, les ajudes a famílies i autònoms?”, ha preguntat Arrimadas. Així mateix, ha destacat que “Cs és l’únic partit que no cedirà davant el xantatge nacionalista i que no serà aquest partit al qual votis i el teu vot acabi a ERC”.

Per la seva banda, el cap de llista per Barcelona i candidat a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, ha assegurat durant la seva intervenció que Ciutadans vol portar a la política “el que ens uneix” i ha criticat que el Govern “treu l’oxigen de la llibertat i asfíxia la societat catalana”. Per al candidat de Cs, els catalans tenen l’oportunitat de “passar pàgina” el pròxim 14-F perquè val la pena “lluitar per la democràcia, la llibertat, la unió i el benestar”.

“Estem preparats per a sortir a guanyar”, ha afirmat el candidat de Cs. I ha recordat que Ciutadans és l’únic partit que “no trairà al constitucionalisme” perquè els seus vots “no serviran per afermar el separatisme”.

“Som la casa comuna del constitucionalisme, un partit amb polítiques moderades i de respecte a la llei”, ha agregat. Finalment, Carrizosa ha constatat que Ciutadans encarna un projecte moderat i assenyat que permetrà recuperar l’admiració que se sentia per Catalunya a la resta d’Espanya.

En l’acte també ha intervingut la secretària general de Ciutadans, Marina Bravo, que ha assegurat que “Catalunya no es mereix ni es pot permetre un segon ‘procés’ ni un tercer tripartit”. I ha afegit que Ciutadans “és l’únic partit que pot garantir que no passi res d’això”. Per a la secretària General de Cs “hi ha molt a canviar a Catalunya” i per això ha apostat per “un canvi”, de manera que el Govern de la Generalitat “deixi de tenir com a eix la divisió i ignorar a més de la meitat dels catalans”. “Catalunya està famolenca de recuperar oportunitats, de futur i de convivència”, ha agregat. Finalment, Marina Bravo ha assegurat que Carlos Carrizosa és el millor líder per aconseguir-ho.

 

 

Castel (Cs): “Somos la única fuerza política que ha demostrado que puede hacer frente al nacionalismo y evitar la reedición de un tripartito en Cataluña”

  • La presidenta de Cs destaca la labor de todos los servidores públicos que están trabajando “ahora mismo para devolver la normalidad a muchas infraestructuras y servicios públicos” que se han visto afectados a causa de las incidencias ocasionadas por el temporal Filomena

Barcelona, domingo 10 de enero de 2021.- “Afrontamos estas elecciones siendo conscientes que somos la única fuerza política que ha demostrado que puede hacer frente al nacionalismo y evitar la reedición de un tripartito en Cataluña”. De este modo se ha expresado esta mañana el cabeza de lista de Ciudadanos (Cs) por Girona a las elecciones del 14-F Jean Castel durante el acto de presentación de los candidatos a las próximas elecciones autonómicas. Castel ha reivindicado Cs como el voto útil del constitucionalismo “mientras que el PSC solo piensa en indultos y reeditar el tripartito”.

“Una vez más, la sociedad española demuestra en las adversidades que somos extraordinarios cuando se nos pone a prueba y es necesario ayudar”, ha asegurado la presidenta de Ciudadanos (Cs), Inés Arrimadas, durante su intervención en el acto de presentación de los cabezas de lista de Cs a las próximas elecciones autonómicas del 14-F. Asimismo, Arrimadas ha destacado la labor de todos los servidores públicos que están trabajando “ahora mismo para devolver la normalidad a muchas infraestructuras y servicios públicos” que se han visto afectados a causa de las incidencias ocasionadas por el temporal Filomena.

La líder del partido naranja, que ha intervenido de forma telemática en el encuentro debido a las restricciones causadas por la borrasca, ha estado acompañada por el candidato a la presidencia de la Generalitat, Carlos Carrizosa, la secretaria general de Cs, Marina Bravo, el cabeza de lista por Tarragona, Matías Alonso, el número 1 de Cs por Girona, Jean Castel, y el candidato por Lleida, Jorge Soler. “Somos un equipo que crece, que ya acumula experiencia para poder gobernar en Cataluña, pero que también acumula experiencia fuera de la política. Eso no lo van a poder decir todos los candidatos en estas elecciones”, ha reivindicado.

“España sigue teniendo muchos retos y Cataluña como parte fundamental de España también”, ha advertido Arrimadas quien ha insistido en que uno de los principales retos es la pandemia porque “van a venir datos muy preocupantes en las próximas semanas debido probablemente al efecto de las reuniones sociales esta Navidad”. “Lo único que pido es un ministro de Sanidad centrado en la gestión de la tercera ola y en el plan de vacunación que va mucho más lento de lo que nos gustaría, y no un ministro que esté centrado en intentar salvar votos para el PSOE”, porque “los catalanes también necesitamos un buen ministro de Sanidad”, ha reseñado.

Por otro lado, Arrimadas ha señalado que otro de los grandes retos a abordar en Cataluña y en España en general es “el nacionalismo y el populismo” porque “Cataluña es una tierra próspera, dinámica, emprendedora y de muchísimas oportunidades, que ha liderado durante mucho tiempo muchísimos indicadores sociales, económicos y culturales, que queremos recuperar. Queremos una Cataluña que salga de la decadencia del procés”, ha afirmado.

“En estas elecciones tenemos que hacernos una pregunta muy clara: ¿Para qué queremos que sirva nuestro voto?, ¿queremos que sirva para apuntalar al procés?, ¿queremos que sirva para darle a los líderes separatistas la oportunidad de volver a hacerlo por segunda vez o queremos una nueva etapa política para todos los catalanes centradas en gestionar la sanidad, la educación, los servicios sociales, la economía, las ayudas a familias y autónomos?”, ha preguntado Arrimadas. Asimismo, ha destacado que “Cs es el único partido que no va a ceder ante el chantaje nacionalista y que no va a ser ese partido al que votes y tu voto acabe en ERC”.

Por su parte, el cabeza de lista por Barcelona y candidato a la presidencia de la Generalitat, Carlos Carrizosa, ha asegurado durante su intervención que Ciudadanos quiere llevar a la política “lo que nos une” y ha criticado que el Govern “quita el oxígeno de la libertad y asfixia a la sociedad catalana”. Para el candidato de Cs, los catalanes tienen la oportunidad de “pasar página” el próximo 14-F porque vale la pena “luchar por la democracia, la libertad, la unión y el bienestar”.

“Estamos preparados para salir a ganar”, ha afirmado el candidato de Cs. Y ha recordado que Ciudadanos es el único partido que “no va a traicionar al constitucionalismo” porque sus votos “no servirán para afianzar el separatismo”.

“Somos la casa común del constitucionalismo, un partido con políticas moderadas y de respeto a la ley”, ha agregado. Finalmente, Carrizosa ha constatado que Ciudadanos encarna un proyecto moderado y sensato que va a permitir recuperar la admiración que se sentía por Cataluña en el resto de España.

En el acto también ha intervenido la secretaria general de Ciudadanos, Marina Bravo, que ha asegurado que “Cataluña no se merece ni se puede permitir un segundo ‘procés’ ni un tercer tripartito”. Y ha añadido que Ciudadanos “es el único partido que puede garantizar que nada de esto ocurra”. Para la secretaria General de Cs “hay mucho que cambiar en Cataluña” y por ello ha apostado por “un cambio”, de manera que el Govern de la Generalitat “deje de tener como eje la división e ignorar a más de la mitad de los catalanes”. “Cataluña está hambrienta de recuperar oportunidades, de futuro y de convivencia”, ha agregado. Finalmente, Marina Bravo ha asegurado que Carlos Carrizosa es el mejor líder para conseguirlo.