- El portaveu liberal, Enrique Porcar, qüestiona la decisió perquè, entre altres coses, “és contradictòria amb el que està proposant el Govern autonòmic”
Sarrià de Ter, divendres 30 d’octubre de 2020.- “Sorprèn que l’alcalde de Sarrià de Ter hagi utilitzat el seu vot de qualitat per a evitar sol·licitar un pla de mesures d’ajuda per els sectors de l’hostaleria, restauració i estètica que s’han vist forçats a tancar per la Covid-19”. D’aquesta manera s’ha pronunciat el portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sarrià de Ter, Enrique Porcar, en relació a que l’alcalde de la població evités que prosperés la moció presentada per Ciutadans en la que se sol·licitava a la Generalitat i al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme l’elaboració de plans específics per ajudar aquests sectors de forma immediata.
Porcar ha qüestionat la decisió de l’alcalde perquè “a banda que trencava la disciplina de vot del seu partit perquè tots els altres regidors es van abstenir, resulta contradictòria amb l’anunci del Govern autonòmic que ha proposat algunes ajudes als sectors”, ha exposat Porcar. “En el fons, sembla que el missatge que està donant l’alcalde és que no vol ajudar aquests sectors des de les administracions que tenen més eines i recursos per fer-ho”, ha afegit el regidor liberal.
La moció presentada per la formació taronja, i que va quedar rebutjada pel vot de qualitat de l’alcalde, sol·licitava a la Generalitat un pla de suport per als sectors de la restauració, l’oci nocturn, els centres d’estètica i l’hostaleria “per evitar el tancament definitiu d’empreses i la pèrdua de llocs de treball”. Així mateix, la proposta també sol·licitava al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme un pla en la mateixa línia però que contemplés l’extensió de l’ajornament dels tributs i de la Seguretat Social i de les moratòries sobre els préstecs personals o l’ampliació de les ajudes extraordinàries per als ERTOs fins al moment en què es pugui recuperar la situació prèvia a l’impacte de la crisi del Covid-19, entre d’altres.
–
Porcar (Cs): “Sorprende que el alcalde (ERC) use el voto de calidad para evitar solicitar medidas de ayudas a la hostelería, restauración y estética afectados por el Covid-19”
- El portavoz liberal Enrique Porcar cuestiona la decisión porque, entre otras cosas, “es contradictoria con lo que está proponiendo el Gobierno autonómico”
Sarrià de Ter, viernes 30 de octubre de 2020.- “Sorprende que el alcalde de Sarrià de Ter haya utilizado su voto de calidad para evitar solicitar un plan de medidas de ayuda para los sectores de la hostelería, restauración y estética que se han visto forzados a cerrar por el Covid-19”. De este modo se ha pronunciado el portavoz de Ciudadanos (Cs) en el Ayuntamiento de Sarrià de Ter, Enrique Porcar, en relación a que el alcalde de la población evitara que prosperara la moción presentada por Ciudadanos en la que se solicitaba a la Generalitat y al Ministerio de Industria, Comercio y Turismo la elaboración de planes específicos para ayudar a estos sectores de forma inmediata.
Porcar ha cuestionado la decisión del alcalde porque “a parte que rompía la disciplina de voto de su partido porque todos los otros concejales se abstuvieron, resulta contradictoria con el anuncio del Gobierno autonómico que ha propuesto algunas ayudas a los sectores”, ha expuesto Porcar. “En el fondo, parece que el mensaje que está dando el alcalde es que no quiere ayudar a estos sectores desde las administraciones que tienen más herramientas y recursos para hacerlo”, ha añadido el concejal liberal.
La moción presentada por la formación naranja, y que quedó rechazada por el voto de calidad del alcalde, solicitaba a la Generalitat un plan de apoyo para los sectores de la restauración, el ocio nocturno, los centros de estética y la hostelería “para evitar el cierre definitivo de empresas y la pérdida de puestos de trabajo”. Así mismo, la propuesta también solicitaba al Ministerio de Industria, Comercio y Turismo un plan en la misma línea pero que contemplara la extensión del aplazamiento de los tributos y de la Seguridad Social y de las moratorias sobre los préstamos personales o la ampliación de las ayudas extraordinarias para los ERTEs hasta el momento en que se pueda recuperar la situación previa al impacto de la crisis del Covid-19, entre otros.