• El subdelegat d’Acció Institucional a la província de Girona, Héctor Amelló, afirma que la seva formació no participarà en uns actes que “exclouen més de la meitat dels catalans”

Figueres, dimecres 9 de setembre de 2020.- El subdelegat d’Acció Institucional de Ciutadans (Cs) i portaveu a l’Ajuntament de Figueres, Héctor Amelló, ha anunciat avui que “Ciutadans no participarà en cap acte institucional de la Diada a la província”. Amelló ha explicat que això serà així perquè, tot i l’actual situació de pandèmia arran la covid-19,“la Diada segueix pensada com un dia de confrontació” on “els partits separatistes s’han apropiat d’aquesta festa organitzant actes que exclouen més de la meitat de la societat”.

El portaveu de Cs ha apostat  per la celebració d’una  “Diada  que sigui representativa de tots els catalans i que no estigui instrumentalitzada al servei d’una ideologia que busca el trencament i la confrontació”, alhora que es realitzin amb les mesures de seguretat necessàries per a garantir la seguretat de tothom. En aquest sentit el representant de la formació taronja ha recordat que “des de Ciutadans sempre s’ha proposat com a festivitat de Catalunya la Diada de Sant Jordi”.

 

 

Ciudadanos (Cs) no asistirá a los actos institucionales del Once de Septiembre en la provincia

  • El subdelegado de Acción Institucional en la provincia de Girona Héctor Amelló afirma que su formación no participará en unos actos que “excluyen más de la mitad de los catalanes”

Figueres, miércoles 9 de septiembre de 2020.- El subdelegado de Acción Institucional de Ciudadanos (Cs) y portavoz al Ayuntamiento de Figueres Héctor Amelló ha anunciado hoy que “Ciudadanos no participará en ningún acto institucional de la Diada en la provincia”. Amelló ha explicado que esto será así porque, a pesar de la actual situación de pandemia provocada por la covid-19, “la Diada sigue pensada como un día de confrontación” donde “los partidos separatistas se han apropiado de esta fiesta organizando actos que excluyen a más de la mitad de la sociedad”.

El portavoz de Cs ha apostado por la celebración de una “Diada que sea representativa de todos los catalanes y que no esté instrumentalizada al servicio de una ideología que busca la ruptura y la confrontación”, a la vez que se realicen con las medidas de seguridad necesarias para garantizar la seguridad de todo el mundo. En este sentido el representante de la formación naranja ha recordado que “desde Ciudadanos siempre se ha propuesto como festividad de Cataluña la Diada de Sant Jordi”.