• El diputat autonòmic, Héctor Amelló, considera inexcusable “consignar els diners per l’obra en el nou pressupost” per tal que estigui operativa el curs 2021-2022

Parlament de Catalunya, dimecres 12 de febrer de 2020.- El diputat autonòmic de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Héctor Amelló, ha presentat una proposta de resolució parlamentària per aconseguir que el Govern destini una partida pressupostària per a la construcció de l’escola Carme Guasch, a Figueres, i pugui estar operativa el curs 2021-2020. “No hi ha cap motiu per no consignar els diner per l’obra en el nou pressupost”, ha indicat. El parlamentari liberal ha criticat també “la falta de voluntat que sempre han exhibit ERC i PDECat” amb aquest projecte i que el març passat “ja es va veure reflectit quan es van posar de perfil per evitar votar a favor que el col·legi fos una realitat aquest curs, doncs ara el tornem a demanar”.

En la proposta de resolució, Amelló sol·licita que la Generalitat i l’Ajuntament de Figueres es coordinin i busquin terrenys per ubicar l’escola. “El que no pot ser és que l’alcaldessa de Figueres busqui mil i una excuses per justificar que encara no es construeixi el centre”, ha recriminat el diputat abans d’argumentar que “no entenc com sent d’ERC i governant ERC a la Generalitat, l’alcaldessa té tan poca capacitat d’influència per aconseguir el que és més urgent i necessari per Figueres”. A banda d’això, la proposta de resolució també reclama que les administracions actuïn amb agilitat per redactar l’avantprojecte, el projecte bàsic i executiu i l’estudi de seguretat del centre escolar; s’inclogui el projecte del Carme Guasch dins el pla d’infraestructures educatives; i es doti de pressupost.

“Estem parlant d’una escola que porta 14 anys en barracons”, ha lamentat Amelló. El diputat autonòmic ha recordat també que si bé inicialment es va acordar que l’escola Carme Guasch s’ubiqués a l’antiga presó de la ciutat, “ERC va decidir canviar arbitràriament de criteri en arribar al govern municipal i ara ens trobem que ens ha bloquejat la construcció del centre i ni tan sols hi ha cedits els terrenys on s’haurà de construir”. És per tot això que el diputat liberal ha decidit presentar una nova proposta de resolució parlamentària que permeti desencallar aquest projecte d’una vegada per totes “i sense excuses”.

 

 

Cs pide al Gobierno que incluya una partida presupuestaria para la construcción de la escuela Carme Guasch

  • El diputado autonómico Héctor Amelló considera inexcusable “consignar el dinero para la obra en el nuevo presupuesto” para que esté operativa el curso 2021-2022

Parlament de Catalunya, miércoles 12 de febrero de 2020.- El diputado autonómico de Ciudadanos (Cs) en el Parlament de Catalunya Héctor Amelló ha presentado una propuesta de resolución parlamentaria para conseguir que el Gobierno destine una partida presupuestaria para la construcción de la escuela Carme Guasch, en Figueres, y pueda estar operativa el curso 2021-2020. “No hay ningún motivo para no consignar el dinero para la obra en el nuevo presupuesto”, ha indicado. El parlamentario liberal ha criticado también “la falta de voluntad que siempre han exhibido ERC y PDECat” con este proyecto y que el marzo pasado “ya se vio reflejada cuando se pusieron de perfil para evitar votar a favor que el colegio fuera una realidad este curso, pues ahora lo volvemos a pedir”.

En la propuesta de resolución, Amelló solicita que la Generalitat y el Ayuntamiento de Figueres se coordinen y busquen terrenos para ubicar la escuela. “Lo que no puede ser es que la alcaldesa de Figueres busque mil y una excusas para justificar que todavía no se construya el centro”, ha recriminado el diputado antes de argumentar que “no entiendo como siendo de ERC y gobernando ERC la Generalitat, la alcaldesa tiene tan poca capacidad de influencia para conseguir lo que es más urgente y necesario para Figueres”. Además de esto, la propuesta de resolución también reclama que las administraciones actúen con agilidad para redactar el anteproyecto, el proyecto básico y ejecutivo y el estudio de seguridad del centro escolar; se incluya el proyecto del Carme Guasch dentro del plan de infraestructuras educativas; y se dote de presupuesto.

“Estamos hablando de una escuela que lleva 14 años en barracones”, ha lamentado Amelló. El diputado autonómico ha recordado también que si inicialmente se acordó que la escuela Carme Guasch se ubicara en la antigua prisión de la ciudad, “ERC decidió cambiar arbitrariamente de criterio al llegar al gobierno municipal y ahora nos encontramos que nos ha bloqueado la construcción del centro y ni siquiera están cedidos los terrenos donde se tendrá que construir”. Es por todo esto que el diputado liberal ha decidido presentar una nueva propuesta de resolución parlamentaria que permita desencallar este proyecto de una vez por todas “y sin excusas”.