• El candidat liberal al Congrés dels Diputats aposta també per la creació d’una llei de mecenatge moderna que millori la fiscalitat i flexibilitzi les donacions

Palafrugell, 2 de novembre de 2019.- El candidat de Ciutadans (Cs) al Congrés dels Diputats per Girona, Héctor Amelló, ha assegurat que el partit liberal impulsarà un pla de suport a la difusió de la història espanyola perquè “hem vist com el nacionalisme i el populisme s’han dedicat durant els darrers 30 anys a tergiversar i manipular la història d’Espanya i crear un relat fals practicant el fonamentalisme cultural nacionalista”. “El que han intentat és esborrar tot rastre de l’espanyolitat en la cultura de Catalunya i l’últim exemple l’hem vist amb les pintures del saló de Sant Jordi”, ha precisat.

Després d’una visita a la Fundació Josep Pla i l’escola de Música de Palafrugell, el candidat liberal ha assenyalat la necessitat d’impulsar una autèntica llei de mecenatge moderna “que millori la fiscalitat d’aquells que volen invertir en cultura i flexibilitzi les donacions”. Per Amelló, una llei d’aquest tipus suposaria un avanç en la “generació d’oportunitats per als artistes i serviria per impulsar el talent creatiu d’Espanya”.

D’altra banda, el candidat liberal també ha volgut remarcar la necessitat de “protegir la propietat intel·lectual dels creadors perquè sense ells no hi ha cultura”. A més, ha anunciat que Ciutadans crearà un pla estratègic de patrimoni cultural i “millorarem les mesures de protecció del nostre patrimoni”.

 

 

Amelló (Cs): “Impulsaremos un plan de apoyo a la difusión de la historia española para combatir el fundamentalismo cultural del nacionalismo”

  • El candidato liberal al Congreso de los Diputados apuesta también por la creación de una ley de mecenazgo moderna que mejore la fiscalidad y flexibilice las donaciones

Palafrugell, 2 de noviembre de 2019.- El candidato de Ciudadanos (Cs) al Congreso de los Diputados por Girona, Héctor Amelló, ha asegurado que el partido liberal impulsará un plan de apoyo a la difusión de la historia española porqué “hemos visto como el nacionalismo y el populismo se han dedicado durante los últimos 30 años a tergiversar y manipular la historia de España y crear un relato falso practicando fundamentalismo cultural nacionalista”. “Lo que han intentado es borrar todo rastro de la españolidad en la cultura de Cataluña y el último ejemplo lo hemos visto con las pinturas del salón de Sant Jordi”, ha precisado.

Tras una visita a la Fundación Josep Pla y la escuela de Música de Palafrugell, el candidato liberal ha señalado la necesidad de impulsar una auténtica ley de mecenazgo moderna “que mejore la fiscalidad de aquellos que quieren invertir en cultura y flexibilice las donaciones”. Para Amelló, una ley de este tipo supondría un avance en la “generación de oportunidades para los artistas y serviría para impulsar el talento creativo de España”.

Por otro lado, el candidato liberal también ha querido remarcar la necesidad de “proteger la propiedad intelectual de los creadores porque sin ellos no hay cultura”. Además, ha anunciado que Ciudadanos creará un plan estratégico de patrimonio cultural y “mejoraremos las medidas de protección de nuestro patrimonio”.