El portaveu de Cs a Girona, Daniel Pamplona

 

  • El portaveu* de la formació, Daniel Pamplona, demana que tinguin presència la UdG, la patronal, les associacions de comerciants, guies turístics i càrrec públics

Girona, dimarts 24 de setembre de 2019.- El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Girona, Daniel Pamplona, ha anunciat aquest matí que proposarà al govern la creació d’ “una taula de negociació per abordar l’assumpte de la parada dels autobusos turístics” a Fontajau. Així ho ha manifestat durant la roda de premsa celebrada aquest matí a la seu de la formació taronja en la qual ha aprofitat per a desglossar la proposta i admetre que aquesta sorgeix després de les converses que el partit ha mantingut amb diferents associacions, comerciants, guies turístics i altres agents afectats per la mesura.

Pamplona ha manifestat que el descontentament amb la “mesura unilateral” adoptada pel govern municipal “sense atendre criteris tècnics” és palpable tant entre la ciutadania com entre els agents implicats. D’una banda, perquè els turistes “tenen dificultats per a l’accés a la visita de Girona i se’ls fa caminar 1,5 km” i, per l’altra, perquè els comerciants “ens han traslladat que han patit un descens de vendes de fins a un 25%”.

El portaveu liberal ha volgut “llançar un guant al govern” perquè després de mig any de “queixes reiterades el més lògic és buscar solucions el més aviat possible”. Per aquesta raó, ha exposat que una taula de negociació permetria aconseguir un acord, sempre que estigui integrada per “la Universitat de Girona com a redactora del Pla Estratègic de Turisme, l’àrea de promoció econòmica i turisme, l’Associació de veïns del Barri Vell, l’agrupació de Comerços de Girona Centre, l’Associació de Hostaleria, l’Associació de Guies de Girona, la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG), l’Associació de Transports de Girona (ASETRANS), la Federació d’Associacions de Veïns de Girona i els grups polítics de l’oposició de l’Ajuntament de Girona”.

Finalment, “i com a solució provisional”, el regidor ha proposat que es mantingui Fontajau com a aparcament habilitat d’autobusos però es permeti les tasques de càrrega i descàrrega de passatgers al carrer Berenguer Carnicer. Paral·lelament, ha considerat prioritari que els tècnics municipals elaborin un informe en el qual es detallin les diferents ubicacions a la ciutat que puguin servir com a punt de càrrega i descàrrega de passatgers. “El que no podem fer és criminalitzar el turisme allunyant-lo de la ciutat”, ha lamentat.

 

 

Cs Girona propone una mesa de negociación político-empresarial para encontrar una solución a la parada del bus turístico

  • El portavoz* de la formación, Daniel Pamplona, pide que tengan presencia la UdG, la patronal, las asociaciones de comerciantes, guías turísticos y cargo públicos

Girona, martes 24 de septiembre de 2019.- El portavoz de Ciudadanos (Cs) en el Ayuntamiento de Girona, Daniel Pamplona, ha anunciado esta mañana que propondrá al gobierno la creación de “una mesa de negociación para abordar el asunto de la parada de los autobuses turísticos” en Fontajau. Así lo ha manifestado durante la rueda de prensa celebrada esta mañana en la sede de la formación naranja en la que ha aprovechado para desglosar la propuesta y admitir que esta surge después de las conversaciones que el partido ha mantenido con distintas asociaciones, comerciantes, guías turísticos y demás agentes afectados por la medida.

Pamplona ha manifestado que el descontento con la “medida unilateral” adoptada por el gobierno municipal “sin atender a criterios técnicos” es palpable tanto entre la ciudadanía como entre los agentes implicados. Por un lado, porque los turistas “tienen dificultades para el acceso a la visita de Girona y se les hace andar 1,5 km” y, por el otro, porque los comerciantes “nos han trasladado que han sufrido un descenso de ventas de hasta un 25%”.

El portavoz liberal ha querido “lanzar un guante al gobierno” porque tras medio año de “quejas reiteradas lo más lógico es buscar soluciones cuanto antes”. Por esa razón, ha expuesto que una mesa de negociación permitiría alcanzar un acuerdo, siempre y cuando esté integrada por “la Universidad de Girona, como redactora del Plan Estratégico de Turismo, el área de promoción económica y turismo, la Asociación de vecinos del Barri Vell, la agrupación de Comercios de Girona Centro, la Asociación de Hostaleria, la Asociación de Guías de Girona, la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG), la Associació de Transports de Girona (ASETRANS), la Federación de Asociaciones de Vecinos de Girona, y los grupos políticos de la oposición del Ayuntamiento de Girona”.

Finalmente, “y como solución provisional”, el concejal ha propuesto que se mantenga Fontajau como aparcamiento habilitado de autobuses pero se permita las labores de carga y descarga de pasajero en la calle Berenguer Carnicer. Paralelamente, ha considerado prioritario que los técnicos municipales elaboren un informe en el cual se detallen las distintas ubicaciones en la ciudad que puedan servir como punto de carga y descarga de pasajeros. “Lo que no podemos hacer es criminalizar el turismo alejándolo de la ciudad”, ha lamentado.