• El candidat de Ciutadans al Parlament Europeu considera que el minut d’or de Junqueras en el debat de TV3 va ser“anòmal”per la “situació de desigualtat” amb la resta de participants

Lloret de Mar, dimecres 15 de maig de 2019.- “Espero que Torra sigui sancionat convenientment i, si pot ser, amb inhabilitació millor”. Així ho ha dit el candidat de Ciutadans (Cs) al Parlament Europeu, Jordi Cañas, després que el president de la Generalitat hagi declarat aquest matí davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per negar-se a retirar la simbologia partidista del Palau de la Generalitat incomplint la resolució de la Junta Electoral Central (JEC). Cañas, que ha visitat aquesta tarda Lloret de Mar, al costat del candidat a l’alcaldia d’aquesta localitat, Jordi Hernández, i el portaveu de Cs al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha afegit que “algú que incompleix la llei voluntàriament sent un càrrec públic no pot donar lliçons”.

Cañas considera que Torra va vulnerar el principi de neutralitat en apropiar-se del Palau de la Generalitat “per a fer propaganda política” des d’un edifici“que és patrimoni de tots els catalans” i en ser advertit per la Junta Electoral va decidir que “ell no compleix sentències ni resolucions”.

El candidat taronja també s’ha referit a la denúncia interposada aquest matí per Ciutadans davant la Junta Electoral per l’emissió del minut d’or de Junqueras en el debat de TV3. “Ahir vam veure una situació de desigualtat en la qual un candidat va poder gravar el seu minut i editar-lo i la Junta Electoral Central havia deixat clar que això no garantia el principi d’igualtat”, ha explicat Cañas. El candidat al Parlament Europeu ha volgut remarcar que l’emissió d’aquest minut va ser del tot “anòmala” i “no era una qüestió de drets polítics, civils o greuges” sinó que es va vulnerar la igualtat amb la resta de participants.

D’altra banda, Carrizosa ha anunciat que Ciutadans s’abstindrà demà en la votació per a designar senador al portaveu del PSC al Parlament, Miquel Iceta, per entendre que “s’ha fet malament, i confiant Sánchez en arribar a acords amb el separatisme que, de moment, han deixat congelats” fins passades les eleccions municipals.

 

 

Cañas, tras la declaración de Torra ante el TSJC: “Espero que sea sancionado convenientemente y, si puede ser, con inhabilitación mejor”

  • El candidato de Ciudadanos al Parlamento Europeo considera que el minuto de oro de Junqueras en el debate de TV3 fue“anómalo”por la “situación de desigualdad” con el resto de participantes

Lloret de Mar, miércoles 15 de mayo de 2019.- “Espero que Torra sea sancionado convenientemente y, si puede ser, con inhabilitación mejor”. Así lo ha dicho el candidato de Ciudadanos (Cs) al Parlamento Europeo, Jordi Cañas, después de que el presidente de la Generalitat haya declarado, esta mañana ante el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) por negarse a retirar la simbología partidista en el Palau de la Generalitat incumpliendo la resolución de la Junta Electoral Central (JEC). Cañas, que ha visitado esta tarde Lloret de Mar, junto al candidato a la alcaldía de esta localidad, Jordi Hernández, y el portavoz de Cs en el Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha añadido que “alguien que incumple la ley voluntariamente siendo un cargo público no puede dar lecciones”.

Cañas considera que Torra vulneró el principio de neutralidad al apropiarse del Palau de la Generalitat “para hacer propaganda política” desde un edificio“que es patrimonio de todos los catalanes” y al ser advertido por la Junta Electoral decidió que “él no cumple sentencias ni resoluciones”.

El candidato naranja también se ha referido a la denuncia interpuesta esta mañana por Ciudadanos ante la Junta Electoral por la emisión del minuto de oro de Junqueras en el debate de TV3. “Ayer vimos una situación de desigualdad en la que un candidato pudo grabar su minuto y editarlo y la Junta Electoral Central había dejado claro que eso no garantizaba el principio de igualdad”, ha explicado Cañas. El candidato al Parlamento Europeo ha querido remarcar que la emisión de ese minuto fue del todo “anómala” y “no era una cuestión de derechos políticos, civiles o agravios” sino que se vulneró la igualdad con el resto de participantes.

Por otro lado, Carrizosa ha anunciado que Ciudadanos se abstendrá mañana en la votación para designar senador al portavoz del PSC en el Parlament, Miquel Iceta, por entender que “se ha hecho mal, y confiando Sánchez en llegar a acuerdos con el separatismo que, por el momento, han dejado congelados” hasta pasadas las elecciones municipales.