• El diputat de Cs, Héctor Amelló, celebra aquesta fita perquè suposa “un acord per a eliminar barracons a la província de Girona”

Parlament de Catalunya, dimecres 3 d’abril de 2019.- “Novament, des de Ciutadans, hem arrencat a la Comissió d’Educació un acord per a eliminar barracons a la província de Girona, que lamentablement és la que més instal·lacions té d’aquest tipus”. D’aquesta manera ha celebrat el diputat de Cs per Girona Héctor Amelló l’aprovació de la seva proposta de resolució parlamentària per a garantir la construcció del nou Institut Escola Francesc Cambó, a Verges, durant l’any 2019. “L’objectiu és que entri en funcionament durant el curs 2020-2021”, ha assenyalat.

El diputat taronja ha recordat que aquest centre “és molt reclamat per la comunitat educativa, que el porta esperant gairebé una dècada” i suposa posar fi a l’existència de barracons. Actualment, el centre dóna servei a 500 alumnes que provenen d’11 localitats com Colomers, Foixà, Garrigoles, Jafre, La Tallada, Parlavà, Rupià i Ultramort, entre d’altres, i compta amb set mòduls prefabricats per a cobrir les necessitats dels alumnes de secundària i altres serveis educatius complementaris.

La mesura aprovada al Parlament ha servit per a reclamar que en el pressupost actual es destini una partida suficient per a realitzar el projecte, l’obra i tots els tràmits necessaris per a construir el nou Institut Escola en els terrenys cedits per l’ajuntament. No obstant això, els partits separatistes han tombat la proposta de licitar el projecte en dos mesos i la de garantir que el curs 2020-2021 s’iniciés en el nou centre.

Amelló ha recalcat la necessitat de disposar d’aquest nou centre “com a solució a les deficiències de l’actual per la falta d’espai i de sales adequades i aconseguir un centre integrat que eviti la divisió del centre en dos emplaçaments, tal com està actualment”.

 

 

 

Cs consigue que el Parlament se comprometa a construir el nuevo Instituto Escuela de Verges y esté operativo en 2020

  • El diputado de Cs, Héctor Amelló, celebra este hito porque supone“un acuerdo para eliminar barracones en la provincia de Girona”

Parlament de Catalunya, miércoles 3 de abril de 2019.- “Nuevamente, desde Ciudadanos, hemos arrancado en la Comisión de Educación un acuerdo para eliminar barracones en la provincia de Girona, que lamentablemente es la que más instalaciones tiene de este tipo”. De esta manera ha celebrado el diputado de Cs por Girona Héctor Amelló la aprobación de su propuesta de resolución parlamentaria para garantizar la construcción del nuevo Instituto Escuela Francesc Cambó, en Verges, durante el año 2019. “El objetivo es que entre en funcionamiento durante el curso 2020-2021”, ha señalado.

El diputado naranja ha recordado que este centro “ha sido muy reclamado por la comunidad educativa, que lo lleva esperando casi una década” y supone poner fin a la existencia de barracones. Actualmente, el centro da servicio a 500 alumnos que provienen de 11 localidades como Colomers, Foixà, Garrigoles, Jafre, La Tallada, Parlavà, Rupià y Ultramort, entre otras, y cuenta con siete módulos prefabricados para cubrir las necesidades de los alumnos de secundaria y otros servicios educativos complementarios.

La medida aprobada en el Parlament ha servido para reclamar que en el presupuesto actual se destine una partida suficiente para realizar el proyecto, la obra y todos los trámites necesarios para construir el nuevo Instituto Escuela en los terrenos cedidos por el ayuntamiento. Sin embargo, los partidos separatistas han tumbado la propuesta de licitar el proyecto en dos meses y la de garantizar que el curso 2020-2021 se iniciara en el nuevo centro.

Amelló ha recalcado la necesidad de disponer de este nuevo centro “como solución a las deficiencias del actual por la falta de espacio y de salas adecuadas y conseguir un centro integrado que evite la división del centro en dos emplazamientos, tal y como está actualmente”.