• El diputat de Cs Héctor Amelló avisa que“estarem atents al compliment d’aquest acord i a la concreció d’un calendari per a materialitzar el projecte”

Girona, dimecres 20 de març de 2019.- El diputat de Ciutadans (Cs) per Girona i portaveu municipal de Cs a l’Ajuntament de Figueres Héctor Amelló s’ha mostrat “satisfet” que la Comissió d’Educació hagi aprovat la seva proposta de resolució parlamentària per a incloure el projecte de l’escola Carme Guasch i Darné en el Pla d’Infraestructures Educatives, encara que s’ha mostrat preocupat perquè “tant el PDECat com ERC s’han posat de perfil i s’han abstingut en algun dels acords que resulten vitals i sembla que evitin un compromís ferm per a la construcció del nou centre” .

Per a Amelló resulta evident que “després de 13 anys en barracons els 453 alumnes del centre mereixen una escola en condicions tal com reclama l’equip docent i l’AMPA, que sempre s’ha implicat molt activament”.

La proposta de resolució presentada per Ciutadans també exigia la inclusió d’una partida en el pressupost de 2019 per a la construcció de l’escola, la redacció de l’avantprojecte, del projecte bàsic i executiu i de tots els estudis necessaris durant el primer trimestre de 2019 i assegurar que el centre es posi en funcionament el curs 2020-2021. “Lamentem que PDECat i ERC hagin trencat la unanimitat en aquests punts evitant votar a favor”, ha indicat Amelló qui ha afegit que “malgrat això, aquestes peticions també han estat aprovades”.

La construcció de la nova escola Carme Guasch i Darné haurà de realitzar-se en els terrenys adjunts a l’antiga presó de Figueres, tancada el 2010, “i des de Ciutadans estarem atents al compliment d’aquest acord perquè l’Ajuntament de Figueres assumeixi la redacció del projecte i les diferents administracions concretin un calendari i un compromís de construcció”, ha remarcat.

 

Cs consigue que el Parlament apruebe la construcción de la escuela Carme Guasch de Figueres y que pueda estar lista en 2020

  • El diputado de Cs Héctor Amelló avisa que“estaremos atentos al cumplimiento de este acuerdo y a la concreción de un calendario para materializar el proyecto”

Girona, miércoles 20 de marzo de 2019.- El diputado de Ciudadanos (Cs) por Girona y portavoz municipal de Cs en el Ayuntamiento de Figueres Héctor Amelló se ha mostrado “satisfecho” de que la Comisión de Educación haya aprobado su propuesta de resolución parlamentaria para incluir el proyecto de la escuela Carme Guasch i Darné en el Plan de Infraestructuras Educativas, aunque se ha mostrado preocupado porque “tanto el PDECat como ERC se han puesto de perfil y se han abstenido en alguno de los acuerdos que resultan vitales y parece que eviten un compromiso firme para la construcción del nuevo centro” .

Para Amelló resulta evidente que “después de 13 años en barracones los 453 alumnos del centro merecen una escuela en condiciones tal y como reclama el equipo docente y el AMPA, que siempre se ha implicado muy activamente”.

La propuesta de resolución presentada por Ciudadanos también exigía la inclusión de una partida en el presupuesto de 2019 para la construcción de la escuela, la redacción del anteproyecto, del proyecto básico y ejecutivo y de todos los estudios necesarios durante el primer trimestre de 2019 y asegurar que el centro se ponga en funcionamiento para el curso 2020-2021. “Lamentamos que PDECat y ERC hayan roto la unanimidad en estos puntos evitando votar a favor”, ha indicado Amelló quién ha añadido que “a pesar de ello, estas peticiones también han sido aprobadas”.

La construcción de la nueva escuela Carme Guasch i Darné deberá realizarse en los terrenos adjuntos a la antigua prisión de Figueres, cerrada en 2010, “y desde Ciudadanos estaremos atentos al cumplimiento de este acuerdo para que el Ayuntamiento de Figueres asuma la redacción del proyecto y las distintas administraciones concreten un calendario y un compromiso de construcción”, ha remarcado.