• El diputat autonòmic, Héctor Amelló, exigeix també que el centre educatiu s’inclogui en el Pla d’Infraestructures Educatives de Catalunya

Figueres, dilluns 17 de desembre de 2018.- El diputat autonòmic de Ciutadans (Cs) per Girona i portaveu municipal a Figueres, Héctor Amelló, ha presentat una proposta de resolució parlamentària perquè la nova escola Carme Guasch sigui una realitat el 2019. “Avui dia, malgrat els anuncis de l’Ajuntament i de la Generalitat, la realitat és que no existeix ni compromís ni calendari concret per a aquest equipament educatiu”, ha manifestat el diputat.

En la proposta de resolució parlamentària, el diputat autonòmic exigeix que la Generalitat incorpori “una partida en el pressupost de 2019 per a la construcció de l’escola” i inclogui el projecte en el Pla d’Infraestructures Educatives de Catalunya. A més, considera imprescindible que tant “la Generalitat com l’Ajuntament de Figueres tinguin redactats tots els estudis, projectes i avantprojectes en el primer trimestre de 2019 i licitin l’obra abans de finalitzar 2019”.

Amelló ha recordat que l’escola Carme Guasch va obrir el 2006 i ha realitzat tota la seva activitat lectiva en barracons. “Porta 12 anys en funcionament, té més de 450 alumnes i sempre ha estat en barracons, malgrat les reiterades reivindicacions dels pares perquè es construeixi un edifici, ja n’hi ha prou!” ha lamentat el diputat autonòmic, qui ha volgut recordar que el passat 15 de novembre el departament de Justícia va traspassar al departament d’Educació l’antiga presó de Figueres, que és on ha de situar-se el centre, i que l’Ajuntament ha d’assumir la redacció del projecte -que té un cost de 325.000 euros-. “Però aquí ningú ha fet res més que anuncis i els nens segueixen en barracons”, ha finalitzat.

 

 

Cs Figueres exige a la Generalitat que presupueste y licite la construcción de la escuela Carme Guasch para 2019

  • El diputado autonómico, Héctor Amelló, exige también que el centro educativo se incluya en el Plan de Infraestructuras Educativas de Catalunya

Figueres, lunes 17 de diciembre de 2018.- El diputado autonómico de Ciudadanos (Cs) por Girona y portavoz municipal en Figueres, Héctor Amelló, ha presentado una propuesta de resolución parlamentaria para que la nueva escuela Carme Guasch sea una realidad en 2019. “A día de hoy, a pesar de los anuncios del Ayuntamiento y de la Generalitat, la realidad es que no existe ni compromiso ni calendario concreto para este equipamiento educativo”, ha manifestado el diputado.

En la propuesta de resolución parlamentaria, el diputado autonómico exige que la Generalitat incorpore “una partida en el presupuesto de 2019 para la construcción de la escuela” e incluya el proyecto en el Plan de Infraestructuras Educativas de Catalunya. Además, considera imprescindible que tanto “la Generalitat como el Ayuntamiento de Figueres tengan redactados todos los estudios, proyectos y anteproyectos en el primer trimestre de 2019 y liciten la obra antes de finalizar 2019”.

Amelló ha recordado que la escuela Carme Guasch abrió en 2006 y ha realizado toda su actividad lectiva en barracones. “Lleva 12 años en funcionamiento, tiene más de 450 alumnos y siempre ha estado en barracones, a pesar de las reiteradas reivindicaciones de los padres para que se construya un edificio, ¡ya basta!” ha lamentado el diputado autonómico, quién ha querido recordar que el pasado 15 de noviembre el departament de Justicia traspasó al departament d’Educació la antigua prisión de Figueres, que es dónde debe ubicarse el centro, y que el Ayuntamiento debe asumir la redacción del proyecto -que tiene un coste de 325.000 euros-. “Pero aquí nadie ha hecho nada más que anuncios y los niños siguen en barracones”, ha finalizado.