• El portaveu municipal, Héctor Amelló, creu que Felip“està renunciant a la negociació per evitar tenir un Ajuntament al servei de tots els figuerencs”

Figueres, dilluns 27 de novembre de 2017. “Resulta impropi que el govern convergent, amb sols 5 regidors, busqui fer xantatge a l’oposició per aprovar els pressupostos”. Així de taxatiu s’ha mostrat el portaveu de Ciutadans (Cs) a Figueres, Héctor Amelló, en conèixer que l’alcaldessa nacionalista, Marta Felip, ha decidit vincular l’aprovació dels pressupostos municipals a una qüestió de confiança. “O s’aproven o s’aproven, aquest és el diàleg d’un partit que està en minoria”, ha afegit Amelló.

“No em sorprèn que ho vinculi a una qüestió de confiança i eviti negociar perquè el diàleg en benefici de la ciutat és el que li falta”, ha incidit el regidor. El portaveu figuerenc considera preocupant que els convergents s’atreveixin a exigir l’aprovació d’un pressupost i a “imposar el seu projecte” quan només sumen 5 regidors. “Aquesta és una prova més” que es tracta d’un govern que “mai ha pensat en tots els ciutadans” i només pretén “salvar els seus interessos de partit i imposar la seva ideologia” obviant les necessitats de la ciutat.

Per al regidor taronja, aquesta nova ocurrència de Felip demostra que “està renunciant a la negociació per evitar tenir un Ajuntament al servei de tots els figuerencs”. De totes maneres, ha avançat que si l’alcaldessa reconsidera la seva postura i vol obrir-se a negociar, “des de Cs exigirem que renunciï al seu projecte nacionalista en l’àmbit municipal” i retorni l’Ajuntament de Figueres al camí “del respecte a les lleis, la Constitució i els drets dels ciutadans”.

No obstant això, Amelló assegura que “la credibilitat de Felip està qüestionada des de fa temps” perquè “ha sigut incapaç” de complir pràcticament cap dels 40 acords als quals es va comprometre amb Cs. Es refereix el portaveu a la creació de l’oficina de l’emprenedor i acceleradora d’empreses, la radiografia de la pobresa a la ciutat “que no ha volgut ni tan sols iniciar”, la creació d’una àrea esportiva a la zona Horta capellera, actuacions a l’estadi Albert Gurt o el pla de reestructuració de la Guàrdia Urbana i la policia de barri.

“No tenim cap inconvenient que vinculi l’aprovació dels pressupostos a una moció de confiança, sabem el què hem de fer”, ha indicat Amelló, que també ha volgut incidir en el fet que el “xantatge permanent” és l’arma de negociació de Felip. “És una cosa similar al que va fer amb el Festival del Circ que ha deixat perdre”, ha remarcat.

Cs Figueres critica que la alcaldesa “chantajee” y vincule la aprobación del presupuesto municipal a una cuestión de confianza

  • El portavoz municipal, Héctor Amelló, cree que Felip“está renunciando a la negociación para evitar tener un Ayuntamiento al servicio de todos los figuerenses”

Figueres, lunes 27 de noviembre de 2017“Resulta impropio que el gobierno convergente, con sólo 5 regidores, busque chantajear a la oposición para aprobar los presupuestos”. Así de tajante se ha mostrado el portavoz de Ciutadans (Cs) en Figueres, Héctor Amelló, al conocer que la alcaldesa nacionalista, Marta Felip, ha decidido vincular la aprobación de los presupuestos municipales a una cuestión de confianza. “O se aprueban o se aprueban, este es el diálogo de un partido que está en minoría”, ha añadido Amelló.

“No me sorprende que lo vincule a una cuestión de confianza y evite negociar porque el diálogo en beneficio de la ciudad es lo que le falta”, ha incidido el concejal. El portavoz figuerense considera preocupante que los convergentes se atrevan a exigir la aprobación de un presupuesto y a “imponer su proyecto” cuando sólo suman 5 concejales. “Esta es una prueba más” que se trata de un gobierno que “nunca ha pensado en todos los ciudadanos” y sólo pretende “salvar sus intereses de partido e imponer su ideología” obviando las necesidades de la ciudad.

Para el concejal naranja, esta nueva ocurrencia de Felip demuestra que “está renunciando a la negociación para evitar tener un Ayuntamiento al servicio de todos los figuerenses”. De todos modos, ha avanzado que si la alcaldesa reconsidera su postura y quiere abrirse a negociar, “desde Cs exigiremos que renuncie a su proyecto nacionalista en el ámbito municipal” y devuelva el Ayuntamiento de Figueres al camino “del respecto a las leyes, la Constitución y los derechos de los ciudadanos”.

Sin embargo, Amelló asegura que “la credibilidad de Felip está cuestionada desde hace tiempo” porque “ha sido incapaz” de cumplir prácticamente ninguno de los 40 acuerdos a los cuales se comprometió con Cs. Se refiere el portavoz a la creación de la oficina del emprendedor y aceleradora de empresas, la radiografía de la pobreza en la ciudad “que no ha querido ni siquiera iniciar”, la creación de una área deportiva a la zona Huerta capellera, actuaciones al estadio Albert Gurt o el plan de reestructuración de la Guardia Urbana y la policía de barrio.

No tenemos ningún inconveniente que vincule la aprobación de los presupuestos a una moción de confianza, sabemos lo que tenemos que hacer”, ha indicado Amelló, que también ha querido incidir en el hecho que el “chantaje permanente” es la arma de negociación de Felip. “Es una cosa similar al que hizo con el Festival del Circo que ha dejado perder”, ha remarcado.