• El portaveu municipal de Ciutadans, Héctor Amelló, demana que no es perjudiqui a un sector“que atreu 1,2 milions de visitants a la ciutat i ha generat 1.500 empreses”

Figueres, dimecres 30 d’agost de 2017. Davant els atacs violents i preocupants contra el turisme per part de grups radicals que s’han viscut aquest estiu en diferents punts d’Espanya, el portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a Figueres, Héctor Amelló, ha registrat una moció a l’Ajuntament de la localitat per “rebutjar la turismefbia” i “recolzar als empresaris i treballadors d’un sector que a Figueres deixa 1,2 milions de visitants i que ha generat 1.500 empreses”.

“Aquests atacs violents contra el turisme perjudiquen l’economia, la imatge de Catalunya i de la resta d’Espanya, i afecten a un sector que a la nostra ciutat representa un dels principals motors econòmics”, ha assenyalat el regidor. “Fins i tot el president del Consell Comarcal ha admès que ‘més de dos terços de la riquesa d’aquest territori provenen del turisme’”, ha recordat Amelló.

És per això que, des de la formació taronja, ha demanat “fermesa i tolerància zero davant aquests atacs inacceptables” i considera necessari recolzar la creació del Reglament de Turisme del Govern de la Generalitat perquè aquest “permeti a les administracions municipals adaptar l’activitat turística a la seva realitat territorial mitjançant les ordenances municipals”.

 

 

Cs Figueres presenta una moción contra la turismofobia y de apoyo a los empresarios y trabajadores del sector

  • El portavoz municipal de Ciutadans, Héctor Amelló, pide que no se perjudique a un sector“que atrae 1,2 millones de visitantes a la ciudad y ha generado 1.500 empresas”

Figueres, miércoles 30 de agosto de 2017. Ante los ataques violentos y preocupantes contra el turismo por parte de grupos radicales que se han vivido este verano en distintos puntos de España, el portavoz del grupo municipal de Ciutadans (Cs) en Figueres, Héctor Amelló, ha registrado una moción en el Ayuntamiento de la localidad para “rechazar la turismofobia” y “apoyar a los empresarios y trabajadores de un sector que en Figueres deja 1,2 millones de visitantes y que ha generado 1.500 empresas”.

“Estos ataques violentos contra el turismo perjudican a la economía, a la imagen de Cataluña y del resto de España, y afectan a un sector que en nuestra ciudad representa uno de los principales motores económicos”, ha señalado el concejal. “Incluso el president del Consell Comarcal ha admitido que ‘más de dos tercios de la riqueza de este territorio provienen del turismo’”, ha recordado Amelló.

Es por ello que, desde la formación naranja, ha pedido “firmeza y tolerancia cero ante estos ataques inaceptables” y considera necesario apoyar la creación del Reglament de Turisme del Govern de la Generalitat para que éste “permita a las administraciones municipales adaptar la actividad turística a su realidad territorial mediante las ordenanzas municipales”.