• La portaveu del grup municipal, Míriam Pujola, recorda que “hi ha 5 informes que apunten a l’existència d’irregularitats i és hora de fer un pas més”

Girona, dimecres 26 de juliol de 2017“És imprescindible que els Ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià es mostrin més contundents en el cas Agissa, el seu silenci en el procediment resulta, a partir d’ara, insostenible”. Així de rotunda s’ha mostrat la portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Girona, Míriam Pujola, després de conèixer aquest matí les conclusions de l’informe jurídic-penal sol·licitat per l’Ajuntament de Girona en relació a les irregularitats detectades en el servei de prestació d’aigua per part d’Agissa.

“Amb aquest, ja són 5 els informes municipals que apunten a l’existència d’irregularitats i, a més, n’hi ha dues que el propi informe jurídic-penal assegura que podrien ser imputables al conseller delegat; és hora de fer un pas més”, ha remarcat. Pujola també ha demanat a l’Ajuntament de Girona que no s’escudi en la petició de noves auditories ni utilitzi l’informe que ha elaborat l’Agència Tributària a petició de la Fiscalia per“eludir el seu deure d’actuar diligentment i demanar responsabilitats”. El portaveu de Ciutadans a Salt, Atilano González, ha demanat que els Ajuntaments de Salt i Sarrià facin el mateix “perquè també són part afectada”.

La portaveu de Cs a l’Ajuntament de Girona ha assegurat que “no volem entrar en judicis paral·lels perquè respectem la independència judicial però això no evita que l’Ajuntament tingui la responsabilitat d’actuar de forma més contundent en nom dels ciutadans de Girona, Salt i Sarrià”. “És una qüestió de compromís amb la transparència i el bon govern”, ha remarcat abans d’afegir que si l’Ajuntament de Girona no actua de forma més contundent “no descartem instar-ho a través d’una moció per tal que el govern de PDeCAT i PSC hagi d’explicar públicament als ciutadans per quina raó no volen defensar els interessos dels gironins”.

Paral·lelament, el portaveu de Cs a Blanes, Sergio Atalaya, ha tornat a reclamar la dimissió del conseller delegat d’Aigües de Blanes, Narcís Piferrer, perquè “genera desconfiança”“Està investigat per la seva gestió a Aigües de Blanes i també se l’investiga per la seva gestió a Agissa, ni que sigui només per una qüestió estètica hauria de dimitir o se l’hauria d’apartar”, ha precisat. “La presumpció d’innocència la mantindrà igual al marge d’Aigües de Blanes i potser la ciutadania també estarà més tranquil·la”.