• El portaveu municipal, Héctor Amelló, afirma que “és imprescindible que l’administració local de Figueres es doti del codi de conducta i de bones pràctiques que fa temps que reclamem”

Figueres, divendres 2 de juny del 2017. El portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a Figueres, Héctor Amelló, demana al govern municipal que posi en marxa la comissió tècnico-política per impulsar un codi de conducta i de bones pràctiques a l’Ajuntament. Amelló recorda que “el punt cinquè de l’acord de 40 punts subscrit pel govern municipal amb Cs” per aconseguir tirar endavant els pressupostos de 2017 “especifica clarament que al juny del 2017 es crearà la comissió”. El cap del grup municipal de Cs al consistori destaca que la seva formació vol que s’elabori un “codi al qual hauran d’ajustar-se els membres del sector públic i els responsables polítics en l’àmbit d’acció municipal”.

El portaveu de Cs a Figueres anuncia també la seva intenció de reunir-se els propers dies amb l’alcaldessa, tècnics i la resta de grups “per impulsar la comissió, articular les demandes i les necessitats per fer-la possible”.

Amelló recorda que “aquesta demanda ve de lluny, ja que la vam reclamar el 2016 però ni CDC ni el PSC van fer gaire cas” però ara “hem aconseguit arrencar al govern el compromís de començar a treballar aquest 2017″.

Per el portaveu de la formació taronja, els esdeveniments vinculats a la corrupció dels darrers mesos “fan més necessari que mai desenvolupar els principis de la llei de transparència, accés a la informació pública i de bon govern” perquè “els servidors públics tinguin molt clar on són els límits, què s’espera d’ells i quines són les necessitats reals dels ciutadans”. I ha afegit “només d’aquesta manera els ciutadans tornaran a confiar en els polítics”.

Amelló espera “que tots els partits ens donin suport i puguem treballar amb bona voluntat, tant per crear la Comissió com per aconseguir un codi ètic i de bones pràctiques, que és el més important”.