manolo

 

No hem d’oblidar mai la nostra essència, no hem d’oblidar mai perquè estem aquí, no hem d’oblidar mai perquè els ciutadans han volgut que els representem, absolutament mai hem de donar l’esquena a la nostra ciutat.

És precisament aquesta essència de voluntat de servir a les persones i a la nostra ciutat la que ens obliga a denunciar que Girona ha de complir uns mínims i tendir a uns màxims.

Si parlem de la neteja a ningú se li escapa que aquesta no és, ni de lluny, la Girona que volem ni ens mereixem.

Quan passegem per Girona poden quedar en les nostres retines imatges tan precioses com la Catedral, els nostres carrers, els nostres barris, però, malauradament,  també ens criden l’atenció imatges desagradables. Imatges tan i tan desagradables com mobles a les voreres, excrements d’animals, burilles de cigarreta i un llarg etcètera que tots preferiríem no trobar-nos dia rere dia.

Qui desitja una ciutat així? Qui n’és responsable? Com es pot solucionar?

Aquestes són preguntes que ens fem constantment el Grup Municipal de Ciutadans.

És una problemàtica que no només preocupa a Ciutadans sinó a tota aquella gent que s’ha adreçat a nosaltres per dir-nos que ja n’hi ha prou, que no podem continuar així, que no és just.

En moments com aquest, la única cosa que podem fer és ajupir el cap i dir a tota la ciutadania que tenen raó, que no s’ho mereixen, que no és just i que no podem continuar així.

Com a representants públics tenim una gran responsabilitat i moltíssima feina per endavant.

Parlem doncs de voluntats i de prioritats, tant dels regidors com dels ciutadans.

Quina és la voluntat de l’equip de govern? Quina és la voluntat del regidor de Sosteniblitat? Quina o quines són les seves prioritats?

Està del tot clar que s’allunyen moltíssim de les nostres.

Quan les coses funcionen s’ha d’intentar fer els mínims canvis, mantenir la qualitat i vetllar sempre per aconseguir l’excel·lència. Mai es pot adoptar l’actitud d’immobilisme, i menys quan les coses no van bé.

El primer pas que li demanem a l’equip de govern és reconèixer que hi ha alguna cosa que no funciona. Que no s’està oferint un bon servei i que hi ha part de la població descontenta. Fins que no hi hagi autocrítica no arribaran les solucions.

 

En aquest cas no n’hi ha prou en reconèixer l’error. Ciutadans proposa anar més enllà i fer una revisió exhaustiva del calendari de neteja de la ciutat, millora que portem reclamant des de fa ja molt temps, inclús amb exemples gràfics al passat ple del mes de gener.

Fins al moment no hem tingut èxit, ja que continuem estancats. Ningú de l’equip de govern ha sigut capaç de sortir i dir que fallaven.

Com s’han de dur a terme aquestes preguntes?

1-Amb voluntat de l’equip de govern

2-Amb voluntat de l’oposició

Per què hi ha d’haver voluntat de l’oposició?

És molt senzill. Ens hem d’asseure tots els grups, hem de posar les idees en comú, hem de parlar, debatre i arribar a consensos.

Per molt que alguns els costi, han d’entendre que els ciutadans i ciutadanes de Girona, van escollir el passat 2015, que no hi hagués majories a l’ajuntament. I precisament per això, hem d’aprendre a treballar conjuntament, fixant objectius que beneficiïn al conjunt de la ciutadania, aprenent a deixar de banda les sigles, els colors i les ideologies de partit.

La neteja no entén de cap d’aquests adjectius, la neteja és un problema de ciutat i per tant hem de ser capaços de donar-li no una resposta partidista, sinó de ciutat.

Per tant, és hora de que l’equip de govern es posi les piles i de que l’oposició faci per entendre que és molt millor treballar en grup.

Al cap i a la fi, els objectius que hem d’aconseguir són els mateixos, per tant, com anava dient, per una banda, voluntat i per l’altre aprendre a treballar en grup.

Per últim, i tant important com la voluntat política, tenim la nostra responsabilitat com a ciutadans del nostre municipi. Tots hem de posar un granet de sorra addicional, no podem llençar burilles perquè ja hi hagi burilles al carrer, no podem desentendre’ns de la imatge de la nostra ciutat perquè no estigui impecable. Tots hi tenim molta cosa a fer. Complir amb els horaris de recollida i deixada de residus, utilitzar la deixalleria, no deixar mobles al carrer… Demano, si us plau, un esforç addicional a tothom, ciutadans, regidors, membres de l’ajuntament… tots hem de ser els millors ambaixadors de la nostra ciutat. Una Girona de la que ens sentim orgullosos i que mereix la nostra estima i el nostre respecte.

 

Article del regidor de Cs Girona Manuel Vázquez publicat el 8 de febrer del 2017 a Diari de Girona