• El portaveu de C’s, Héctor Amelló, assegura que s’ha de treballar “per aconseguir una institució més propera i transparent”.

El portaveu municipal de Ciutadans (C’s) a Figueres, Héctor Amelló, ha anunciat que presentarà una moció per reformar el Reglament Orgànic Municipal (ROM). L’objectiu és millorar el funcionament dels òrgans de l’Ajuntament, ampliar els drets dels ciutadans i fomentar la participació política en el municipi. Amelló ha destacat la necessitat de modernitzar i adequar el reglament a les noves demandes ciutadanes per tal d’aconseguir  “un ple i uns òrgans més dinàmics, i fomentar la participació ciutadana en la presa de decisions afavorint la construcció d’una ciutat més ben gestionada”. Per al regidor de C’s això pot “ajudar i motivar als ciutadans a participar i a col·laborar per construir la ciutat desitjada per a tots els figuerencs, de forma individual i col·lectiva”.

 

Amelló ha explicat que el seu grup proposa la creació d’una comissió permanent d’estudi que es reuneixi periòdicament per fer seguiment i proposar les reformes necessàries. I ha exposat que “és important fer partícips als ciutadans de les institucions i  engrescar-los en la presa de decisions, ja que són ells els que han de tenir un paper i una veu protagonista en les reformes de la ciutat”.

 

El portaveu de C’s Figuerse ha assenyalat que per a Ciutadans “aconseguir un ple i uns òrgans més dinàmics i participatius és un punt fonamental perquè des de la formació s’aposta per la regeneració democràtica de les  institucions”“Hem d’apropar l’Ajuntament a la ciutadania, millorar la imatge de la classe política i aconseguir unes institucions més obertes, transparents i participatives” ha conclòs Amelló.

 

f_hector_2