20150923_Castel y Boglio2

 

 

20150923_Castel y Boglio1

La inadequada gestió fa dels boscos catalans un risc, però amb treball, gestió i projecte poden convertir-se en una oportunitat. Així ho considera Jean Castel, el cap de llista de C’s a Girona. Castel s’ha reunit avui amb Denis Boglio, el director del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya per tal d’analitzar la situació dels boscos catalans: “N’hi ha una greu carència de gestió. Malauradament, avui els boscos catalans són un risc, però amb un treball adequat seran una oportunitat de creació de riquesa”, ha assenyalat avui Jean Castel després de la reunió

 

La trobada amb Denis Boglio s’ha celebrat a l’Ajuntament de Girona i ha permès valorar les oportunitats de desenvolupament que obren a Girona les subvencions europees per instal·lar calderes de biomassa a Catalunya: “Podríem arribar a disposar de fins 100 milions d’euros. Instal·lar una caldera de biomassa pot costar entre 150 mil i 650 mil euros i és una inversió que genera activitat al territori”, ha explicat avui Castel. Les oportunitats que presenten els boscos són múltiples: “Per produir biomassa cal una gestió adequada del bosc i construir plantes de tractament al territori. També es dona feina a empreses de transport. Es tracta de que el bosc es converteixi en motor d’activitat i deixi de ser un risc”, ha dita avui Castel. El plantejament del cap de llista de C’s a Girona és que les calderes instal·lades consumeixin biomassa produïda a no més enllà de 25 kilòmetres del lloc on estan ubicades. “Del que es tracta es d’aprofitar les possibilitats del territori per generar activitat”, ha indicat avui Castel.

 

 

El candidat destaca també les possibilitats de negoci que obre també la promoció de la construcció d’edificis amb fusta: “la biomassa és un nínxol de negoci, però la fusta també es pot aprofitar per construir edificis. Cal promocionar aquest tipus de construcció i treballar per adequar les normatives municipals. Els nostres boscos són una oportunitat.”, ha indicat avui Castel.