Jean Castel (C´s) deixarà l´Ajuntament de Girona si surt escollit diputat el proper 27-S

Alfonso Sánchez, Marc Tarrús, Sheila Arias i Maria del Camino completen els primers llocs de la llista

 

Autonomiques

 

ACN | GIRONA L’actual portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Girona, Jean Castel, ha assegurat que deixarà l’acta de regidor si és escollit diputat a les eleccions al Parlament del proper 27 de setembre. Després d’un procés de primàries, Castel ha estat escollit per encapçalar la llista del partit a la demarcació de Girona. Els altres noms de la llista són Alfonso Sánchez (candidat per Tossa a les municipals), Marc Tarrús (membre de la candidatura a Girona), Shelia Arias (número 2 a Palafrugell) i Maria del Camino Fernández (número 3 a Salt). El candidat ha “animat” la resta de partits a convocar primàries i ha defensat que Ciutadans aplica “un procediment de regeneració democràtica”.

Ciutadans ha completat el procés de primàries i ha donat a conèixer els noms dels primers integrants de la llista per a les eleccions del 27 de setembre. Del 5 al 9 de juliol aquells que volguessin formar part de la candidatura es podien “postular” i dir quina posició volien ocupar. Llavors, els dies 10 i 11 de juliol, els 180 militants que el partit té a Girona podien votar entre les diferents persones que s’havien presentat a cadascuna de les posicions.

Per encapçalar la llista només s’hi va presentar l’actual portaveu del partit a l’Ajuntament de Girona, Jean Castel. Per a la segona posició hi va haver cinc candidats i, després de les votacions, l’escollit va ser Alfonso Sánchez, que havia liderat la candidatura de les municipals a Tossa de Mar. A la resta de posicions només hi va haver un candidat i tots van quedar directament escollits. Aquests són Marc Tarrús (membre de la candidatura a Girona), Shelia Arias (número 2 a Palafrugell) i Maria del Camino Fernández (número 3 a Salt).

Castel ha “animat” la resta de partits a fer primàries per escollir els candidats perquè ha defensat que són un mecanisme “de democràcia interna que afavoreix la regeneració democràtica”. També ha demanat al govern d’Artur Mas que concreti si finalment les eleccions seran el 27 de setembre i en quina fórmula es presentarà.

O regidor o diputat

El portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Girona també ha anunciat que, si surt escollit com a diputat, deixarà l’acta de regidor. Segons assegura, ho farà per “coherència” amb el que promou el seu partit. “Sempre seré conseqüent amb els meus actes i sempre he defensat que un polític s’ha de dedicar només a una institució”, ha manifestat.

Castel ja havia estat regidor a Girona sota les sigles del PPC i, des de les eleccions del maig, havia tornat al plenari com a portaveu de Ciutadans, juntament amb Míriam Pujola. Si finalment Castel se’n va al Parlament, Pujola quedaria de portaveu i entraria al consistori de la capital el número 3 de la candidatura: Manuel Vázquez.