Ja va ser també candidat per Girona ara fa tres anys i és actualment el portaveu de C’s a l’Ajuntament de Girona

BARCELONA | ACN C’s ha designat aquest dijous Jean Castel (Girona), Matías Alonso (Tarragona) i Jordi Soler (Lleida) com a caps de llista per a les eleccions del proper 27-S. Tots tres han estat els vencedors d’unes primàries sense oposició i acompanyaran a Inés Arrimadas (Barcelona) com els caps de cartell a les quatre circumscripcions electorals. Alonso ja va encapçalar el partit en les eleccions del 2012 a la demarcació de Tarragona, aconseguint l’escó al Parlament. Jean Castel va ser també candidat per Girona ara fa tres anys i és actualment el portaveu de C’s a l’Ajuntament de Girona. En el cas de Soler, és la primera vegada que es presenta per aconseguir un escó a la cambra catalana.

Com ja va passar en el cas d’Arrimadas per encapçalar la llista del 27-S a Barcelona i en el d’Albert Rivera, per ser el candidat a les eleccions generals, els tres caps de llista per Girona, Lleida i Tarragona no han tingut rival a les primàries i han estat designats sense necessitat d’obrir una votació.

El secretari d’organització de Ciutadans, Fran Hervías, ha explicat a través d’un comunicat que “ja s’ha tancat el termini de presentació de candidatures per ocupar els llocs del 2 al 5 de les quatre províncies catalanes” i ha afegit que “les votacions es faran a partir d’aquest divendres a les 20h fins a les 20h de dissabte”.

Hervías ha assenyalat que, amb la celebració de primàries, “Ciutadans dóna exemple de transparència i regeneració política” i ha convidat a la resta de formacions “a seguir l’exemple i que triïn els seus candidats mitjançant aquest procés obert i participatiu”.