Ciutadans presenta la candidatura per Girona, encapçalada pel seu número 1 Jean Mª Castel Sucarrat; núm.2 Tania Ramírez Martín; núm.3 Sergio Atalaya Martín; núm.4 Ana Maria Alcubierre Baras; núm.5 José Luis Osorio Fernández; núm.6 Begoña Blasco Marín; núm.7 Moisés Manzano Moreno; núm.8 Maria Martínez Fernández; núm.9 Sergi GilCalero; núm.10 Montserrat Fontané Gascons; núm.11 Xavier Escaned Sumalla; núm.12 Montserrat Joals Maties; núm.13 Fèlix Sierra Pérez; núm.14 Consol Boix Fernández; núm.15 Ramir Durà Díaz; núm.16 Maria Carmen Melero López; núm.17 Manuel Díez San-José.

Suplents: núm.1 Baldomero Amador Cortés, núm.2 Esmeralda Úbeda de la Casa; núm.3 Jose Luis Osuna Henares.

Jean Mª Castel ha declarat que “les persones que m’acompanyen en aquesta candidatura estan totalment compromeses amb el territori. Tractant-se d’un grup humà que defensa les necessitats i els valors fonamentals d’una societat, que els altres partits polítics han oblidat desprotegint-la per l’habitual partitocràcia que els caracteritza”.

Ha afegit que Ciutadans estarà al costat del conjunt de la ciutadania i en especial d’aquella gran massa social silenciosa, oprimida, retallada, estafada i desprotegida, que els anteriors governs de la Generalitat de Catalunya i els partits que  han recolzat “els pactes”, han portat a terme amb la seva inhàbil gestió al capdavant del Parlament de Catalunya.

Castel ha afirmat que és necessària una regeneració en l’ambit de la política, tant en la forma com en la manera d’entendre-la i aplicar-la amb sentit comú, responsabilitzant-se i prioritzant en les persones. En definitiva, les polítiques han d’estar al servei del ciutadà “qui paga mana”.

Aquestes premisses hauran de liderar les polítiques del segle XXI i donar pas a una nova etapa, on els ciutadans tinguin veu en les institucions, on puguin expressar lliurement les seves opinions a través dels seus representants. Derogant, d’una vegada per sempre, polítiques de “salón” contaminades de pactes d’interès, confrontació social, ruptures i manipulacions d’una societat farta d’una dinàmica arcaica ancorada en el segle passat.

Per a Ciutadans, les verdaderes campanyes són aquelles que continuen el dia després d’unes eleccions amb un recorregut de 4 anys, mantenint amb el seu compromís, dedicació i treball i portant a terme les essències despreses en els programes electorals i polítics presentats , que en definitiva s’ofereixen als ciutadans en cada comissi electoral, i la responsabilitat política és complir-les i portar-les a terme.

Jean Mª Castel Sucarrat