C’s alerta de actes vandàlics a vehicles estacionats als aparcaments de la Copa de Girona, amb ratllades en la pintura utilitzant eslògans del estil “prou peatges” i “volem independència” demès de la trencada de llunes, retrovisors i renta parabrises.

Girona 14 de octubre de 2012. El dirigent de C’s partit per a la ciutadania, Xavier Escaned i Sumalla responsable de política municipal de la territorial provincial de Girona, li han transmès la gran preocupació per part de veïns de les rodalies de Girona i usuaris de la xarxa de aparcaments gratuïts, la proliferació de atacs vandàlics a vehicles estacionats al aparcament situat a la Copa, en els quals, els seus vehicles varen ser objecte de destorces bastant serioses, en les que tant les llunes davanteres com posteriors varen ser apedregades, els seus retrovisors arrancats i els renta parabrises arrancats, fins i tot en algun vehicle s’hi podia percebre que s’hi havien orinat.

Voldria transmetre la preocupació d’aquests ciutadans que encara que visquin fora del municipi de Girona, també tenen el dret de estacionar els seus vehicles lliurement i amb un mínim de seguretat en els aparcaments de la Copa, Així com d’altres aparcaments lliures com els que puguin haver en la ciutat de Girona.
Des-de Ciutadans creiem, que les plataformes tant les que volen abolir els peatges, com les independentistes, estan al marge de aquests atacs a vehicles, i ens agradaria que condemnessin aquests atacs gratuïts als bens personals dels nostres conciutadans desmarcant-se de qualsevol implicació i suggerim més presencia policial en espais públics com ara parcs, aparcaments i carrers.

Es per això que des-de ciutadans entenem, que el problema de efectius de la policia municipal, està per sota de la ràtio per volum de habitants i preguem a les autoritats competents que es tingui en comte una possible ampliació de la plantilla de efectius policials en els propers pressupostos, per que així incrementarem més la seguretat en una ciutat de tant alta qualitat com es Girona.

Xavier Escaned i Sumalla:
Responsable de política municipal de la territorial provincial de Girona.