• El número 3 per Barcelona, Nacho Martín Blanco, ha titllat de “xantatge” la mesa de diàleg acordada per ERC, PSOE i Podemos perquè només “planteja l’escenari dels mantres del nacionalisme”

Figueres, dimecres 3 de febrer de 2021.- “Això és surrealista, fa molta tristor veure com està Figueres, tancat pel ‘procés’”. D’aquesta manera s’ha expressat la candidata número 2 de Ciutadans (Cs) per Barcelona, Anna Grau, durant una visita al museu del Joguet, la zona comercial i el barri del Culubret de Figueres juntament amb el candidat número 3 per Barcelona, Nacho Martín Blanco, i els dos primers candidats per Girona, Jean Castel i Héctor Amelló. “Les administracions s’han de posar les piles perquè no es pot deixar caure o morir una oferta turística com la d’aquesta ciutat” perquè “la cultura no és només un valor de l’esperit sinó també un actiu econòmic i una forma de vida de molta gent i en aquesta ciutat és evident”, ha indicat.

Grau també ha aprofitat per desgranar les principals propostes de cultura que el partit liberal duu en el seu programa electoral com són “dedicar un 2% dels pressupostos a la cultura o un bons pel jovent de 300 euros l’any que es puguin gastar en llibres, discs, i producció cultural”. “Volem donar un tomb a la cultura, que sigui una cultura lliure i ufana, perquè volem que la cultura catalana sigui com els catalans vulguin” ha remarcat i ha afegit que vol “treure el cartell de tancat pel procés”

Per la seva banda, Martín Blanco ha titllat de “xantatge” la mesa de diàleg acordada per ERC, PSOE i Podemos perquè només “planteja l’escenari dels mantres del nacionalisme i no parla del que realment importa a tots els ciutadans de Catalunya”. Pel diputat liberal, és evident que el PSOE “ha claudicat” en pactar amb ERC per “tirar endavant aquesta moció que parla d’autodeterminació, amnistia i d’un seguit d’imposicions del nacionalisme”. “Les eleccions del 14F van de seguir amb el mateix, ja sigui un govern separatista de Jxcat i ERC com un govern tripartit del PSC amb ERC  i Comuns” o una alternativa real com és Ciutadans.

Martín Blanco també ha recordat que Ciutadans va ser la força més votada a Figueres en les darreres eleccions autonòmiques i que “és possible tornar a tenir un resultat espectacular perquè hi ha molta gent cansada de les polítiques de confrontació que no van ordenades a la creació d’ocupació, a la creació d’economia productiva i al progrés i la prosperitat de la ciutadania de Figueres”.

 

 

Grau (Cs): “Es muy triste ver como está Figueres, cerrada por el ‘procés’

  • El número 3 por Barcelona Nacho Martín Blanco ha tildado de “chantaje” la mesa de diálogo acordada por ERC, PSOE y Podemos porque solo “plantea el escenario de los mantras del nacionalismo

Figueres, miércoles 3 de febrero de 2021.- “Esto es surrealista, es muy triste ver cómo está Figueres, cerrada por el ‘procéso’”. De este modo se ha expresado la candidata número 2 de Ciudadanos (Cs) por Barcelona Anna Grau durante una visita al museo del Juguete, la zona comercial y el barrio del Culubret de Figueres junto al candidato número 3 por Barcelona Nacho Martín Blanco y los dos primeros candidatos por Girona Jean Castel y Héctor Amelló. “Las administraciones se tienen que poner las pilas porque no se puede dejar caer o morir una oferta turística como la de esta ciudad” porque “la cultura no es solo un valor del espíritu sino también un activo económico y una forma de vida de mucha gente y en esta ciudad es evidente”, ha indicado.

Grau también ha aprovechado para desgranar las principales propuestas de cultura que el partido liberal lleva en su programa electoral como son “dedicar un 2% de los presupuestos a la cultura o un bono para la juventud de 300 euros el año que se puedan gastar en libros, discos, y producción cultural”. “Queremos dar un tumbo a la cultura, que sea una cultura libre y ufana, porque queremos que la cultura catalana sea como los catalanes quieran” ha remarcado y ha añadido que quiere “sacar el cartel de cerrado por el procés

Por su parte, Martín Blanco ha tildado de “chantaje” la mesa de diálogo acordada por ERC, PSOE y Podemos porque solo “plantea el escenario de los mantras del nacionalismo y no habla de lo que realmente importa a todos los ciudadanos de Cataluña”. Para el diputado liberal, es evidente que el PSOE “ha claudicado” al pactar con ERC para “sacar adelante esta moción que habla de autodeterminación, amnistía y de una serie de imposiciones del nacionalismo”. “Las elecciones del 14F van de seguir con lo mismo, ya sea un gobierno separatista de Jxcat y ERC como un gobierno tripartido del PSC con ERC y Comunes” o una alternativa real como es Ciudadanos.

Martín Blanco también ha recordado que Ciudadanos fue la fuerza más votada a Figueres en las últimas elecciones autonómicas y que “es posible volver a tener un resultado espectacular porque hay mucha gente cansada de las políticas de confrontación que no van ordenadas a la creación de ocupación, a la creación de economía productiva y al progreso y la prosperidad de la ciudadanía de Figueres”.