• Castel (cap de llista per Girona): “Sabem segur que un altre tripartit ens duria a un nou referèndum i només Ciutadans pot evitar que ERC i PSC puguin tornar a sumar”

Girona, divendres 8 de gener de 2021.- Ciutadans (Cs) ha presentat avui els noms dels candidats que encapçalaran la llista de Girona per a les pròximes eleccions autonòmiques que se celebraran el 14 de febrer. El partit liberal ha confirmat Jean Castel com a cap de llista, qui anirà acompanya dels també actuals diputat autonòmics, Héctor Amelló i Camino Fernández. “Catalunya necessita un govern constitucionalista que pensi en les persones, que sigui seriós i vulgui gestionar prenent decisions que aportin solucions i mesures oportunes davant d’aquesta dramàtica situació econòmica, laboral i sanitària en la que ens trobem actualment”. “Sabem segur que un altre tripartit ens duria a un nou referèndum i només Ciutadans pot evitar que ERC i PSC puguin tornar a sumar”, ha manifestat.

Castel és nascut a Girona el 1966. Ha cursat estudis superiors d’administració, càlcul mercantil i comptabilitat. Titulació de guàrdia civil auxiliar, amb formació en Codi civil, Codi penal, Llei antiterrorista, Llei d’enjudiciament criminal i Constitució espanyola. Ha exercit d’auxiliar de la Guàrdia Civil. Part de la seva carrera professional l’ha dedicat al comerç, ha sigut emprenedor, gerent i administrador d’empreses relacionades amb el sector financer, immobiliari i comerç internacional. Professor de taekwondo i defensa personal. Títol de vigilant jurat. Cap de llista de Ciutadans en les eleccions municipals del 2015. Va ser regidor de l’Ajuntament de Girona (2003-2015). Conseller comarcal i portaveu del Gironès (2015-2016). Portaveu de Cs la província de Girona. Diputat de l’XI legislatura (2015-2017). President de la Comissió d’Afers Institucionals i portaveu adjunt d’Interior.

Amelló, nascut a Lleida el 1977. Llicenciat en belles arts per la Universitat de Barcelona. Llicenciat en ciència política i sociologia per la Universitat Nacional d’Educació a Distància. Tècnic superior en fotografia artística per l’Escola d’Art Superior de Disseny Serra i Abella. Màster universitari en comunicació, cultura, societat i política a la Universitat Nacional d’Educació a Distància. Afiliat a Ciutadans des del 2012. Ha estat coordinador de l’agrupació de Figueres (2015-2016) i assessor del grup municipal de Ciutadans a Girona (2017). Regidor i portaveu a l’Ajuntament de Figueres i conseller comarcal de l’Alt Empordà des del 2015. Membre del comitè territorial de Girona en qualitat de secretari d’acció institucional des del 2017 i sotsdelegat d’acció institucional per la província de Girona des del 2016.

Fernández, nascuda a Santurtzi el 1975, viu actualment a Salt. Titulada com a auxiliar d’infermeria a l’IES Giner de los Ríos (Lleó). Ha completat la seva formació amb cursos d’auxiliar d’infermeria geriàtrica, d’assistent d’ajuda a domicili, de socorrisme i de tècnic de transport sanitari, impartits a la Creu Roja de Lleó. Ha estat voluntària de la Creu Roja com a socorrista i tècnica de transport sanitari. Ha desenvolupat tasques d’auxiliar d’infermeria en equips multidisciplinaris dels serveis de cirurgia, traumatologia, medecina interna i consultes externes del Parc Hospitalari Martí Julià de Salt. Afiliada a Ciutadans des del 2013. Ha exercit diversos càrrecs organitzatius dins el partit en l’àmbit provincial.

 

 

Jean Castel, Héctor Amelló y Camino Fernández encabezan la lista de Ciudadanos por Girona para el 14-F

  • Castel (cabeza de lista por Girona): “Sabemos seguro que otro tripartito nos llevaría a un nuevo referéndum y solo Ciudadanos puede evitar que ERC y PSC puedan volver a sumar”

Girona, viernes 8 de enero de 2021.- Ciudadanos (Cs) ha presentado hoy los nombres de los candidatos que encabezarán la lista de Girona para las próximas elecciones autonómicas que se celebrarán el 14 de febrero. El partido liberal ha confirmado Jean Castel como cabeza de lista, quien irá acompaña de los también actuales diputados autonómicos Héctor Amelló y Camino Fernández. “Cataluña necesita un gobierno constitucionalista que piense en las personas, que sea serio y quiera gestionar tomando decisiones que aporten soluciones y medidas oportunas ante esta dramática situación económica, laboral y sanitaria en la que nos encontramos actualmente”. “Sabemos seguro que otro tripartito nos llevaría a un nuevo referéndum y solo Ciudadanos puede evitar que ERC y PSC puedan volver a sumar”, ha manifestado.

Castel nació en Girona el 1966. Ha cursado estudios superiores de administración, cálculo mercantil y contabilidad. Titulación de guardia civil auxiliar, con formación en Código civil, Código penal, Ley antiterrorista, Ley de enjuiciamiento criminal y Constitución española. Ha ejercido de auxiliar de la Guardia Civil. Parte de su carrera profesional la ha dedicado al comercio, ha sido emprendedor, gerente y administrador de empresas relacionadas con el sector financiero, inmobiliario y comercio internacional. Profesor de taekwondo y defensa personal. Título de vigilante jurado. Cabeza de lista de Ciudadanos en las elecciones municipales del 2015. Fue concejal del Ayuntamiento de Girona (2003-2015). Consejero comarcal y portavoz del Gironès (2015-2016). Portavoz de Cs en la provincia de Girona. Diputado de la XI legislatura (2015-2017). Presidente de la Comisión de Asuntos Institucionales y portavoz adjunto de Interior.

Amelló, nacido en Lleida el 1977. Licenciado en bellas artes por la Universidad de Barcelona. Licenciado en ciencia política y sociología por la Universidad Nacional de Educación a Distancia. Técnico superior en fotografía artística por la Escuela de Arte Superior de Diseño Serra i Abella. Máster universitario en comunicación, cultura, sociedad y política en la Universidad Nacional de Educación a Distancia. Afiliado a Ciudadanos desde el 2012. Ha sido coordinador de la agrupación de Figueres (2015-2016) y asesor del grupo municipal de Ciudadanos en Girona (2017). Concejal y portavoz en el Ayuntamiento de Figueres y consejero comarcal del Alt Empordà desde el 2015. Miembro del comité territorial de Girona en calidad de secretario de acción institucional desde 2017 y subdelegado de acción institucional para la provincia de Girona desde 2016.

Fernández, nacida a Santurtzi el 1975, vive actualmente en Salt. Titulada como auxiliar de enfermería en el IES Giner de los Ríos (León). Ha completado su formación con cursos de auxiliar de enfermería geriátrica, de asistente de ayuda a domicilio, de socorrismo y de técnico de transporte sanitario, impartidos en la Cruz Roja de León. Ha sido voluntaria de la Cruz Roja como socorrista y técnica de transporte sanitario. Ha desarrollado tareas de auxiliar de enfermería en equipos multidisciplinarios de los servicios de cirugía, traumatología, medicina interna y consultas externas del Parque Hospitalario Martí Julià de Salt. Afiliada a Ciudadanos desde el 2013. Ha ejercido varios cargos organizativos dentro del partido en el ámbito provincial.