• El grup municipal  tem que s’encareixin els lloguers i els ciutadans hagin de canviar de barri o ciutat

Girona, dilluns 12 de juny de 2017. La portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Girona, Míriam Pujola,  ha anunciat que presentarà una moció a l’Ajuntament de Girona sol·licitant la creació d’una ordenança que permeti revisar i retirar les llicències dels pisos turístics en cas d’incidències reiterades o infraccions greus”. El grup municipal sol·licita també “establir la suspensió de l’activitat en cas d’infraccions reiterades”.

Pujola ha explicat que des de la seva formació es  tem que la proliferació d’aquest tipus d’habitatges que ha experimentat la ciutat, especialment al Barri Vell on es concentra prop del 60% de l’oferta, “acabi provocant l’increment del preu en els lloguers a causa de la disminució d’habitatge lliure per arrendataris de llarga durada i obligui els veïns a canviar de barri o de ciutat”. Per aquesta raó, Cs demanarà a l’Ajuntament que faci una regulació “diferenciada entre l’habitatge d’ús turístic i el lloguer d’habitatge habitual”.

Finalment la portaveu del grup municipal, Míriam Pujola, ha assegurat que “no podem prescindir dels recursos que aporten, ni hem d’aïllar la nostra ciutat d’un element que millora la nostra imatge i la nostra projecció” però, ha afegit,  “cal aconseguir punts d’equilibri entre els residents i els visitants”.