Des del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Girona presentarem una moció en el proper Ple municipal amb l’objectiu de localitzar amb el mínim temps possible els nens perduts.
IKanguro és un sistema de seguretat creat per tal de facilitar una identificació tant col•lectiva com individual. Aquesta eina ha estat qualificada de molt profitosa pels Cossos i Forces de Seguretat, en aquest cas les policies locals dels diversos municipis on s’ha implantat i, en especial, per part dels Mossos d’Esquadra.
El projecte iKanguro consisteix en una polsera intel•ligent, des de la qual es pot accedir a les dades del responsable del portador de la polsera. L’accés a la informació de la polsera es fa per mitjà de tres formes: la més ràpida i àgil és trucar al número d’emergències 112 i ells contacten amb els Mossos d’Esquadra. La segona és entrar mitjançant el portal web i posant el codi. Per últim, hi ha l’opció més tecnològica que és mitjançant el codi QR amb un smartphone.
La informació que conté la polsera és una fitxa amb les dades del col•legi i una variable, que en aquest cas, conté la informació de la sortida concreta i les dades del tutor responsable de la mateixa. El temps de recuperació de les persones perdudes està comprès entre els 5 i els 8 minuts, dada que suposa un gran actiu i valor d’aquest sistema.
Des de Ciutadans fem aquesta proposta al ple de l’Ajuntament de Girona després de l’èxit que va suposar el repartiment d’aquestes polseres per part dels voluntaris de Protecció Civil de Girona el dia de la cavalcada de Reis. És un servei pensat per a esdeveniments amb grans concentracions de persones i que garanteix la ràpida localització dels infants en cas de pèrdua.
Actualment el Sistema iKanguro està funcionant en diferents municipis com a sistema de seguretat públic. Aquest és el cas, per exemple, de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat on aquest sistema ja està implantat a totes les escoles públiques. Tanmateix, a l’Ajuntament de Vilassar de Mar i la Pobla de Montornès així com a escoles de Barcelona, Baix Llobregat o centres d’educació especial com Special Olympics.

Una mostra de satisfacció de pares, mares, famílies i clients en general d’aquest sistema són els següents testimonis que apareixen en aquest vídeo:


Des de Ciutadans en el proper plenari dilluns 11 d’abril demanarem estudiar la possibilitat d’implantar aquest sistema de seguretat iKanguro de forma progressiva per als nens i nenes a les escoles de Girona així com a les diferents entitats infantils que puguin organitzar sortides o casals d’infants.

La nostra intenció és implantar aquest sistema a Girona a les escoles de la nostra ciutat i més endavant implantar-ho també a residències de gent gran i centres hospitalaris sobretot destinat a persones diagnosticades amb Alzheimer.

 

Míriam Pujola

Manuel Vázquez