• El diputat autonòmic, Joan Garcia, i el regidor municipal, Serafín Pérez, han acordat entregar les signatures als Serveis Territorials d’Educació perquè reverteixi la decisió

Vilafant, dimarts 13 de juliol de 2021.- El grup municipal de Ciutadans (Cs) a Vilafant ha aconseguit reunir un total de 702 firmes per evitar que la Conselleria d’Educació suprimeixi una línia de P3 a l’escola Les Mèlies i d’aquesta manera provoqui una sobrecàrrega en la ràtio d’alumnes tant en aquest centre com en l’escola Sol i Vent. El diputat autonòmic de Cs, Joan Garcia, i el regidor de Cs a Vilafant, Serafín Pérez, han acordat aquest matí, en una reunió mantinguda a Vilafant, que faran l’entrega de les firmes al Serveis Territorials d’Educació perquè reconsideri el tancament d’aquesta línia.

El parlamentari liberal, Joan Garcia, també ha recordat que Ciutadans ha presentat una proposta de resolució parlamentaria “per debatre precisament aquesta qüestió” i evitar l’eliminació d’aquesta línia de P3. La proposta en qüestió serà debatuda a finals de juliol o, com a molt tard, a principis del mes de setembre. Garcia ha volgut recalcar com la intenció de suprimir aquesta línia de P3 va ser una acció “unilateral de la Conselleria i els serveis territorials d’Educació” que no compta amb el suport del municipi “doncs hem recollit 700 firmes i això és més d’un 10% de població”, ha indicat.

“Eliminar aquesta línia de P3 suposa incrementar la ràtio en la línia que quedi al col·legi Les Mèlies i la línia que hi ha a l’escola Sol i Vent i això, a més, va en contra de les polítiques que el mateix conseller va anunciar la setmana passada”, ha insistit Garcia. Per a la formació liberal, és imprescindible que la conselleria faci marxa enrere perquè la supressió d’aquesta línia suposarà que molts nens de P3 hagin d’anar a centres de Figueres perquè a Vilafant podria no haver-hi places suficients per a tots. “No s’ha d’utilitzar la baixada de natalitat per fer supressions de línies quan es podria aprofitar per baixar la ràtio d’alumnes en cadascuna de les línies”, ha afegit el diputat liberal.

 

 

Cs Vilafant consigue más de 700 firmas para evitar que el Govern elimine una línea de P3 en la escuela Les Mèlies

  • El diputado autonómico, Joan García, y el concejal municipal, Serafín Pérez, han acordado entregar las firmas a los Servicios Territoriales de Educación porque revierta la decisión

Vilafant, martes 13 de julio de 2021.- El grupo municipal de Ciudadanos (Cs) en Vilafant ha conseguido reunir un total de 702 firmas para evitar que la Consellería de Educación suprima una línea de P3 en la escuela Les Mèlies y de este modo provoque una sobrecarga en la ratio de alumnos tanto en este centro como en la escuela Sol i Vent. El diputado autonómico de Cs, Joan Garcia, y el concejal de Cs en Vilafant, Serafín Pérez, han acordado esta mañana, en una reunión mantenida en Vilafant, que harán la entrega de las firmas a los Servicios Territoriales de Educación para que reconsideren el cierre de esta línea.

El parlamentario liberal, Joan Garcia, también ha recordado que Ciudadanos ha presentado una propuesta de resolución parlamentaria “para debatir precisamente esta cuestión” y evitar la eliminación de esta línea de P3. La propuesta en cuestión será debatida a finales de julio o, como muy tarde, a principios del mes de septiembre. Garcia ha querido recalcar como la intención de suprimir esta línea de P3 fue una acción “unilateral de la Conselleria y los servicios territoriales de Educación” que no cuenta con el apoyo del municipio “pues hemos recogido 700 firmas y esto es más de un 10% de población”, ha indicado.

Eliminar esta línea de P3 supone incrementar la ratio en la línea que quede en el colegio Les Mèlies y la línea que ya hay en la escuela Sol i Vent y esto, además, va en contra de las políticas que el mismo conseller anunció la semana pasada”, ha insistido Garcia. Para la formación liberal, es imprescindible que la Conselleria dé marcha atrás porque la supresión de esta línea supondrá que muchos niños de P3 tengan que ir a centros de Figueres porque en Vilafant podría no haber plazas suficientes para todos. “No se tiene que utilizar la bajada de natalidad para hacer supresiones de líneas cuando se podría aprovechar para bajar la ratio de alumnos en cada una de las líneas”, ha añadido el diputado liberal.