• El portaveu provincial, Jean Castel, s’ha reunit aquest matí amb representants del sector de la distribució a la província de Girona per analitzar la situació que suporten

Palafrugell, dimarts 29 de desembre de 2020.- “La distribució és el gran sector oblidat d’aquesta crisi quan també ha quedat greument afectat tant a nivell econòmic com laboral”. Així ho ha expressat el portaveu provincial de Ciutadans (Cs) a Girona, Jean Castel, després de mantenir una reunió amb els propietaris de Vins i Licors Grau, a Palafrugell, per copsar de primera mà la situació en la que es troba actualment el sector a causa dels efectes de la pandèmia.

Castel, acompanyat també pel portaveu de Cs a l’Ajuntament de Palafrugell, Joan Farré, ha senyalat com recentment la principal associació de la distribució a Catalunya (Adiscat) ha xifrat en un 40% la disminució de vendes respecte l’exercici anterior i un 85% de pèrdues pel tancament de bars i restaurants. “Cal recordar que és la distribució qui fa arribar les mercaderies a bars, restaurants i establiments d’hostaleria i que al darrera d’això hi ha molts llocs de treball que també s’han vist afectats”, ha insistit el diputat liberal. A més, Castel ha fet constar com hi ha zones de la província on s’estan preveient “un 50% de tancaments definitius o traspassos de bars i restaurants, com per exemple Girona”.

“No podem sostenir aquest moment sense mesures concretes, sense un pla que acompanyi els sectors i sense un Govern de la Generalitat que actuï amb sentit i comú i responsabilitat”, ha insistit Castel. El diputat liberal ha retret al Govern que estigui “més pendent de l’estelada que dels problemes reals dels catalans”, quan el que es necessita és dissenyar estratègies que protegeixin l’ocupació, les activitats econòmiques i evitin caigudes de sectors productius.

 

 

Castel (Cs): “La distribución es el gran sector olvidado de esta crisis cuando también ha quedado gravemente afectado laboral y económicamente”

  • El portavoz provincial, Jean Castel, se ha reunido esta mañana con representantes del sector de la distribución en la provincia de Girona para analizar la situación que soportan

Palafrugell, martes 29 de diciembre de 2020.- “La distribución es el gran sector olvidado de esta crisis cuando también ha quedado gravemente afectado tanto a nivel económico como laboral”. Así lo ha expresado el portavoz provincial de Ciudadanos (Cs) en Girona Jean Castel después de mantener una reunión con los propietarios de Vins i Licors Grau, en Palafrugell, para captar de primera mano la situación en la que se encuentra actualmente el sector a causa de los efectos de la pandemia.

Castel, acompañado también por el portavoz de Cs en el Ayuntamiento de Palafrugell, Joan Farré, ha señalado como recientemente la principal asociación de la distribución en Cataluña (Adiscat) ha cifrado en un 40% la disminución de ventas con respecto al ejercicio anterior y un 85% de pérdidas por el cierre de bares y restaurantes. “Hay que recordar que es la distribución la que hace llegar las mercancías a bares, restaurantes y establecimientos de hostelería y que detrás de esto hay muchos puestos de trabajo que también se han visto afectados”, ha insistido el diputado liberal. Además, Castel ha hecho constar como hay zonas de la provincia donde se están previendo “un 50% de cierres definitivos o traspasos de bares y restaurantes, como por ejemplo Girona”.

“No podemos sostener este momento sin medidas concretas, sin un plan que acompañe a los sectores y sin un Gobierno de la Generalitat que actúe con sentido y común y responsabilidad”, ha insistido Castel. El diputado liberal ha reprochado al Govern que esté “más pendiente de la estelada que de los problemas reales de los catalanes”, cuando lo que se necesita es diseñar estrategias que protejan la ocupación, las actividades económicas y eviten caídas de sectores productivos.