2015-09-24 Castel Jean 1 Tossa 24092015CastelJean2Tossa

 

Jean Castel, el cap de llista de Ciutadans (C’s) ha apuntat “la necessitat d’un canvi en profunditat en el model educatiu de Catalunya”  i ha exigit “una escola per a tots, trilingüe i de qualitat”. Durant una visita a Tossa de Mar, Castel ha explicat que  “el model de Ciutadans contempla un 40% de castellà, 40% de català i 20% d’anglès”.

 

L’objectiu, i així ho ha dit avui a Tossa el cap de llista gironí, “és aconseguir que l’educació deixi de ser una eina al servei de determinades ideologies”. Les persones, ha dit Castel,  “són l’eix del programa polític de Ciutadans” i en matèria educativa “és imprescindible que les famílies i els alumnes tornin a ser els protagonistes absoluts”.

 

El líder de C’s a Girona ha detallat algunes de les propostes de la formació en matèria educativa com  “la gratuïtat dels llibres del text per a tots els alumnes catalans, l’extensió del sistema de beques, la baixada de les taxes universitàries i la gratuïtat de les escoles bressol”.  Jean Castel ha explicat  com es finançarà la implementació d’aquestes mesures: “Cal prioritzar la despesa. Eliminarem duplicitats, racionalitzarem l’administració i, per exemple, eliminarem Diputacions i Consells Comarcals”. A Catalunya, ha recordat Castel, “els Consells Comarcals generen una despesa anual de 650 milions. Només amb un 10% d’aquesta partida, tindríem llibres gratuïts per a tots els alumnes”.

 

El cap de llista per Girona de C’s ha convidat tothom a votar: “som el partit amb el millor programa. Tenim 800 propostes, sabem com i de quina manera fer-les possibles i estem preparats per governar una Catalunya plena d’oportunitats. Tenim programa, tenim projecte i tenim la il·lusió que cal per dur-lo a la pràctica”, ha conclòs Castel.